Вече се знае кога ще излезе новата версия на Windows 10

Microsoft ще пусна очакваната пролетна актуализация на Windows 10 през юни
(снимка: CC0 Public Domain)

Стана известно кога Microsoft ще пусне новата, пролетна актуализация на операционната система Windows 10, благодарение на официална документация на софтуерната корпорация.

Пускането на Windows 10 21H1 е планирано за юни тази година, пояснява Microsoft в документ, на който се позовава тематичният уебсайт WindowsLatest. Досега се предполагаше, че новата версия на най-популярната десктоп платформа ще излезе през май.

В същото време някои потребители смятат, че компанията все още може да промени плановете си и да обяви голямата актуализация на Windows 10 през май, а масовото ѝ пускане да започне през юни.

Предполага се, че Windows 10 21H1 ще се появи под формата на сервизен пакет и новата функционалност ще трябва да бъде активирана със специален ключ.

Какво да очакваме в Windows 10 версия 21H1? Все още се знае много малко за пролетната актуализация. Сред очакваните промени са нов раздел за графичната карта в приложението „Настройки” (Settings) и поддръжка на DNS през HTTPS (DOH).

По-сериозен промени се очакват със следващата актуализация в края на 2021 г. Windows 10 21H2 вероятно ще дойде с обновени меню „Старт” (Start), Център за действие (Action Center), лента на задачите (Taskbar) и приложение за входящи съобщения.

Коментари по темата: „Вече се знае кога ще излезе новата версия на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Вили

    Мрежовото ви устройство не може да поеме трафика, който генерирате

  2. Чичо

    Похвално 🙂 аз никога не съм имал проблеми като цяло с Windows

  3. Велката

    Променят само някакви си иконки и простотии, и нищо съществено като бързина, сигурност и прочие. Простотия до шия, най-добрия уиндоус си беше седмицата!

  4. Прозорец 10 затвори че духа edition

    Толкова голяма компания а промените които са направили е колкото да кажат ,че има нещо.

  5. Ник

    Все променят а от години си е същата пикня почти нищо не е променено

  6. Hristo

    Все още не съм имал Windiws устройство, което да не е имало постоянни проблеми със свързаността с интернет.

  7. Браво

    Уйндоус става все по-добър и готин!

Коментар