DataArt разширява бизнеса си в Близкия изток

Глобалната технологична компания DataArt оперира на българския пазар от 2016 г.
(снимка: DataArt)

Разработчикът на софтуер по поръчка DataArt откри нов офис в Дубай, Обединени арабски емирства, резултат от разрастването на бизнеса на компанията, който вече обхваща и пазарите в Близкия изток и Северна Африка.

Дубай се е наложил като водещ център за иновации с прогресивен подход към технологиите, което е причина DataArt да насочи вниманието си именно към този регион, съобщиха от технологичната фирма, която оперира с голям офис и в България.

Дубайското подразделение на DataArt ще предлага пълен набор от услуги, свързани с продажби, стратегическо и технологично консултиране, управление на проекти и поддръжка.

Ръководител на новия офис  ще бъде Игор Кожуренко, който поема функцията управляващ директор на DataArt за Близкия изток. С над 20 години опит в софтуерния бизнес, той ще се фокусира върху подхода „A-to-Z” в развитието технологиите и предоставянето на цялостни решения.

ОАЕ се очертава като ключов регион за глобалните технологични иновации, а през последното десетилетие се наложи и като важен център за международния бизнес, коментира Кожуренко.

DataArt ще се насочи към реализиране на проекти в региона на Близкия изток, свързани с цифрова трансформация, изкуствен интелект и облачни решения.

През 2016 г. DataArt отвори офис в България, а през 2019 г. откри свое представителство в Армения. Към момента компанията разполага с офиси и развойни центрове в 20 локации по света и над 3800 служители в глобален план.

Коментар