Apple и Hyundai/Kia развалиха годежа

Проектът за съвместен електромобил на Apple и Hyundai изглежда се провали
(снимка: CC0 Public Domain)

Hyundai и Apple няма да стигнат до споразумение за съвместно пускане на електрическо превозно средство. Информацията за неуспешните преговори циркулираше като слух от известно време, но ето, че вече получи официален статут, след като беше потвърдена от представители на автомобилния производител.

Причината за това, както предполагат вътрешни лица, са течовете на информация. Вестта за съвместния проект бързо стана обект на световен интерес, но изглежда „ябълката” е останала недоволна от факта, че нейният таен проект се появи в информационните бюлетини.

Представители на Hyundai и Kia заявиха, че вече имат други заявки от различни компании – сред тях фигурират и такива за разработване на самоуправляващи се електрически превозни средства.

Междувременно, Gizmochina съобщава, че Apple е преговаряла и с 6 японски компании за разработка на колата.

Новината, че Hyundai и Apple се готвят да сключат споразумение за съвместно разработване на електрически автомобил, циркулираше в медийното пространство от няколко седмици. Говореше се, че договорът ще бъде подписан на 27 февруари.

Според предварителните очаквания, „ябълката” трябваше да инвестира около 3,5 млрд. долара в корейския автомобилен производител.

Коментар