Брандът Google Phone се прицелва в бизнеса

Pixel смартфоните на Google дават предимства на бизнеса, казват от компанията
(снимка: Google / Pixel for Business)

От няколко години Google продава устройства под управление на Android чрез програмата си Android Enterprise. Сега интернет компанията започна да рекламира своите смартфони Pixel, използвайки фразата „Google Phone. Създаден за бизнес”.

На новия уебсайт Pixel for Business са описани основните предимства на смартфоните Pixel. Първо, потребителските данни в тях са надеждно защитени, като за целта Google използва специално разработен чип Titan M, който беше представен за първи път в Pixel 3 през 2018 г.

Второ, Google предлага работен профил за отделяне на личната информация от свързаните с бизнеса данни и помага за управление на достъпа до приложенията в Google Play. Това позволява на ИТ отделите в компаниите да определят кои приложения могат да бъдат разрешени за използване на корпоративните смартфони.

Трето, приложенията Google Assistant, Gmail, Docs, Duo и Meet са интегрирани директно в системата. И накрая, интернет компанията подчертава, че устройствата Pixel помагат точно когато и където потребителите имат нужда.

Към момента в раздела Google Phones в новия уебсайт могат да се открият четири модела смартфони на Google, включително Pixel 4a, Pixel 4a 5G и Pixel 5.

Коментар