Лилия Месечкова става вицепрезидент в Progress

Лилия Месечкова ще ръководи глобален екип от над 120 софтуерни специалисти
(снимка: Буря Пандова / предоставена от Progress)

Лилия Месечкова, част от лидерския екип на Progress в България, е назначена за вицепрезидент „Enterprise Products“ в глобалната компания, съобщиха от софтуерния разработчик, който преди няколко години придоби Телерик.

В новата си роля Лилия ще отговаря за създаването и изпълнението на стратегията за развитие на няколко технологични продукта на Progress и ще ръководи глобален екип от над 120 специалисти по разработка, продуктов мениджмънт и създаване на потребителско преживяване.

До този момент Месечкова изпълняваше ролята старши директор „Софтуерно инженерство“ в Progress. Тя се присъединява към компанията през 2011 г., като през годините заема различни лидерски позиции.

По време на 16-годишната си кариера и като част от различни международни компании, Лилия успешно управлява мащабни проекти и глобални екипи за разработка на сложни софтуерни приложения. Има богат опит в създаването на високоефективни екипи и процеси, водещи до иновации и високи бизнес резултати.

Извън управлението на продукти, Месечкова е активно ангажирана с насърчаването на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. През 2020 г. тя бе отличена с бронзова награда в категория „Жени, помагащи на други жени“ в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ.

Лилия Месечкова има бакалавърска степен по информатика и магистърска степен по електронен бизнес и електронно управление от СУ „Св. Климент Охридски“.

Коментар