Пощите в САЩ ще развозват пратки с е-камионетки

Старите пощенски камионетки ще бъдат заменени с електрически в близките години
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската пощенска служба планира да въведе нови пощенски микробуси по пътищата до 2023 г. Описвани като „превозни средства за доставка от следващо поколение”, возилата ще са между 50 000 и 165 000 на брой и ще навлязат в работата на пощенската служба за следващите 10 години.

Камионетките ще се предлагат както с горивно, така и с електрическо задвижване, съобщи Yahoo Finance. По този начин, според Пощенската служба, камиончетата ще могат да възприемат новите технологии за електрически превозни средства, когато въпросните технологии станат достъпни.

Новите товарни камиончета ще включват и функции като 360-градусови камери, наблюдение на „сляпата зона” с цел предотвратяване на сблъсъци отпред и отзад и контрол на сцеплението, в допълнение към удобствата на съществата като отопление и климатизация.

Настоящият автопарк на UPS се състои от приблизително 230 000 превозни средства, като около 190 000 са предназначени единствено за транспортиране на поща и колети до хората. Някои от тези микробуси и камиони са в експлоатация от десетилетия.

Коментари по темата: „Пощите в САЩ ще развозват пратки с е-камионетки”

добавете коментар...

  1. Весел Петък

    … а у нас пощаджиите разнасят пакети с рекламни материали по 5-10 кг. километри на ръка ..или с колички за пазаруване 🙂

    Би било разумно да се забрани на държавен служител да разнася реклами. Ако има нещо рекламно и е държавно да е по електронен път.
    Ако е рекламно и на частна компания, да се наеме почасово работници и да им се заплаща.. така ще има допълнителна почасова заетост, няма да има преумора на пощенските служители.
    Ако някой ден решат да “вкарат” иновацията ел. кола в българските пощи, надявам се да започнат не от административния персонал, а от служителите с най-много километри.. (между селски и др. подобни)!! Да ..ама НЕ, ..е казал Бучаров 🙂

Коментар