Милиардер търси 8 души за полет до Луната

Илон Мъск и Юсаку Маедзава са въодушевени от идеята за цивилна мисия до Луната
(снимка: #dearMoon / YouTube)

Японски милиардер набира екип от 8 души, които да летят до Луната на борда на космическия кораб на SpaceX. Всеки човек на планетата може да кандидатства за участие в авантюристичната мисия.

Юсаку Маедзава се очертава като първият космически турист, а друга група хора ще сподели неговото пътешествие. Милиардерът обещава да поеме всички разходи на своите спътници, съобщи Insider.

Вече се приемат заявления от кандидатите. „Набирам екип, който да участва в тази мисия. Имам нужда от осем души от цял ​​свят. На това пътуване ще присъстват 10-12 души, аз от своя страна каня осем”, казва Маедзава.

Всеки, който иска да лети с него до Луната, трябва да отговоря на две изисквания: Първо, да може да усъвършенства дейността, с която се занимава, когато отиде в космоса. И второ, да е готов и способен да подкрепя останалите членове на екипажа със същите стремежи.

Полетът до Луната е планиран за 2023 година. Това ще бъде първата цивилна лунна мисия на космическия кораб Starship, разработван от компанията SpaceX на Илон Мъск.

Екипажът от изследователи ще лети там, където малцина са били досега: покрай Луната, извън орбитата на Земята. През 2018 г. Маедзава купи всички налични места на ракетата и заедно с Илон Мъск обяви първата цивилна мисия до Луната.

Мисията #dearMoon ще включва 10-12 души, включително осемте цивилни, които Маедзава ще избере. „Надявам се, че заедно можем да направим едно забавно пътуване”, казва той.

Предварителната регистрация е отворена до 14 март. Изисква се име, държава, имейл адрес и снимка на потребителския профил. Първоначалният процес на скрининг ще започне на 21 март, последван от интервюта и медицински прегледи в края на май.

Осемте членове на екипажа ще бъдат избрани в края на юни, а обучението им ще започне малко след това. Подготовката за мисията ще продължи до излитането, планирано за първата половина на 2023 г.

Коментари по темата: „Милиардер търси 8 души за полет до Луната”

добавете коментар...

  1. Иван

    Надявам се милиардерът да е начело на тази експедиция. Също така и Мъск който иска до ходи на Марс, той да стои отпред, на носа на ракетата, щото там, на Марс и на Луната, е много хубаво!

  2. Симо

    Awesome

Коментар