Canyon Smart Coach – фитнес гривна с ЕКГ и виртуален треньор

Canyon Smart Coach измерва и проследява спортни тренировки и постижения
(снимка: Canyon)

Нов модел фитнес гривна на Canyon използва последни технологии за измерване и проследяване на спортни тренировки и постижения. Моделът Smart Coach SB75 е предназначен както за любители – активни в ежедневието си хора, така и за професионални спортисти.

Притежателите на фитнес гривната могат да получават ЕКГ изображения с висока разделителна способност, докато сензорите за мониторинг проследяват всяка активност с възможно най-голяма точност. Специално мобилно приложение показва и анализира набор от здравни показатели, дава възможност за наблюдение на възстановяването след физическо натоварване и получаване на известия от смартфона по време на тренировки.

Сензори за мониторинг проследяват всяка активност с възможно най-голяма точност
(снимка: Canyon)

Фитнес гривната Smart Coach SB75 е създадена съвместно с приложението Gorocketbody. Потребителите могат да използват алгоритмите на Gorocketbody за Android и iOS, без да се налага да плащат абонамент за приложението, както и да си спестят закупуването на по-скъпи смарт часовници. Всички необходими функции са налични за Canyon Smart Coach.

Друга отличителна характеристика на SB75 е функцията Smart Trainer (персонален смарт треньор). Базираната на изкуствен интелект система събира и анализира всички данни за физиологичното и психо-емоционално състояние на човек и на тази база формира индивидуална програма за него.

Новата фитнес гривна на Canyom идва с функция на персонален смарт треньор
(снимка: Canyon)

През първия етап (от шест месеца до една година), съветите на „смарт треньора” ще бъдат изпращани на базата на опит и данни, които вече са натрупани от Gorocketbody. През втория етап, след като бъдат натрупани достатъчно данни за потребителя на гривната, съветите ще стават все по-индивидуални и конкретно насочени към собственика на устройството. На третия етап изкуственият интелект изцяло преминава към индивидуални съвети и се превръща в истински персонален треньор.

Подобно на цялата линия смарт часовници и гривни, Smart Coach SB-75 е съвместима с приложението Canyon Life, което се инсталира както на iOS, така и на Android устройства. С него потребителят може да проследява ежедневната си физическа активност, консумация и прием на калории.

Потребителите на Canyon Smart Coach ще спестят закупуване на по-скъп смарт часовник
(снимка: Canyon)

Използването на Smart Coach преди и след тренировка помага за това всеки спорт да се упражнява възможно най-безопасно и ефективно. Персоналният смарт треньор ще ви предупреди преди тренировка кои упражнения не си струва да правите днес и обратно – върху какъв тип е препоръчително да се фокусирате.

След тренировка виртуалният треньор ще ви посъветва за най-подходящия метод за възстановяване и други дейности, чрез които да увеличите максимално ефекта от физическото натоварване. Освен това потребителите на Smart Coach вече могат да споделят резултати от своите тренировки директно в социалните мрежи.

Canyon Smart Coach показва ЕКГ изображения с висока разделителна способност
(снимка: Canyon)

Поддръжката на FOTA позволява автоматична актуализация на фърмуера до най-актуалната версия. Личните данни на собствениците на продукти Canyon са надеждно защитени, тъй като приложението Canyon Life е напълно съвместимо с GDPR.

Потребителите на фитнес гривната ще могат да съхраняват данни в облак, което ще им позволи да запазят цялата натрупана статистика, дори в случай на преинсталиране на приложението или смяна на телефона.

Smart Coach SB75 ще бъде на пазара в България от 22 март. Очакваната препоръчителна цена на фитнес гривната е 159 лв., съобщиха от Canyon.

Коментар