Зуки намекна, че Apple продава твърде скъпо

Някои компании определят високите цени като свой бизнес-модел, смята Марк Зукърбърг
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook видео)

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкритикува бъдещите очила за смесена реалност на Apple в интервю за подкаста „The Information”. Според него, Facebook ще пусне собствени очила за виртуална реалност, които ще бъдат много по-евтини от конкурентите.

„Мисля, че ще се опитаме да предложим тези продукти на възможно най-ниската цена, за да ги предоставим на всички. За разлика от някои други компании в тази област, които основно определят високите цени като свой бизнес-модел, един от основните ни принципи е, че искаме да служим на всички. Аз съм много фокусиран не само върху това как да създам добро AR и VR устройство, но и върху това как да го направя да струва 300 долара вместо 1000 долара”, каза Зуки, цитиран от The Information.

Основателят на най-голямата социална мрежа разкритикува и плановете на Apple да използва камери за предаване на видео от реалния свят на екраните на устройството. Въпреки че не спомена Apple, на всички стана ясно, че в думите му става въпрос за нея.

„Най-вероятно в близко бъдеще няма да искате да живеете в свят на всепоглъщаща виртуална реалност, защото няма да искате да се откажете от яркостта на това, което очите ви всъщност могат да видят от гледна точка на контраст и яркост на цветовете, ако всичко е леко сивкаво в AR”, каза Зукърбърг.

Говори се, че Apple разработва каска със смесена реалност с вградени много иновативни технологии. Очаква се в нея да има 12 камери за заснемане на реалния свят, както и вградени 8K екрани. Такова устройство може да струва около 3000 долара.

Коментари по темата: „Зуки намекна, че Apple продава твърде скъпо”

добавете коментар...

  1. ха

    :o), всъщност Зуки точно по толкова ще ги пуска по 300 цента. Цената от 300 долара се получава след обмитяването на китайската доставка в САЩ…

  2. Отхапана Круша

    Apple пак ще outpace-нат всички, ако/когато пуснат джаджата.

  3. Anonymous

    Apple разработва каска

  4. :o)

    Лесно му е на зуки – все пак ръководи най-голямата шпионска мрежа спонсорирана
    от сената и фбр и цру. Затова е безплатна и винаги ще бъде 🙂
    Та може не по 300 долара да ги пусне устройствата , може и по 300 цента 😉

Коментар