Виртуална реалност ще измести телевизията

В следващите десет години традиционната телевизия ще отстъпи място на виртуалната реалност, твърди в интервю за Maximum PC основателят на компанията Oculux VR – Палмър Лъки.

Защо трябва да купувате 60-инчов телевизор? Дори той да струва твърде евтино, доставката остава скъпа, както и материалите, коментира Лъки.

По неговите думи, шлемовете за виртуална реалност са много по-добро решение и ще станат масово достъпни. Това ще случи, когато плътността на пикселите в системите за виртуална реалност позволи създаване на ефекти като на монитор или телевизор с висока резолюция.

Вече са снимат документални филми за излъчване от устройства за виртуална реалност, като в тях е предвиден по-широк зрителен ъгъл, в сравнение с обикновеното кино.

Наскоро Oculux VR беше погълната от Facebook, в резултат на което екипът ще разполага с повече ресурси за разработка на технологии за виртуална реалност.

Компанията разработва виртуалния шлем Oculus Rift, който може да се ползва без акаунт във Facebook. В момента екипът подготвя отворени инструменти за разработчици в областта на виртуалната реалност.

Потребителската версия на Oculus Rift ще предложи в близко бъдеще честота на обновяване 90 GHz и дори по-висока и резолюция над 1080p. Засега няма информация кога устройството на Oculus ще излезе на пазара и на каква цена.

По-рано основателят на Epic Games Тим Суини заяви в интервю за Polygon, че устройствата за виртуална реалност имат огромен потенциал и могат да променят света в по-голяма степен, отколкото смартфоните.

Коментари по темата: „Виртуална реалност ще измести телевизията”

добавете коментар...

  1. Б.Б.

    Мартине вечерята ще ти идва по кръвен път и няма да имаш и зъб в главата когато дойде това в БГ.

  2. Мартин

    с такъв тукмак на главата ще ми е малко трудно да вечерям и да гледам филм 😀

  3. Anonymous

    da be misli si

Коментар