Важно съдебно решение в САЩ в полза на Xiaomi

Сблъсъкът на Xiaomi с американските власти може да приключи без сериозни последствия
(снимка: CC0 Public Domain)

На 12 март т.г. американският окръжен съд на окръг Колумбия (Окръжен съд на САЩ) разпореди отмяната на влизането в сила на наложената заповед на Министерството на отбраната (DOD) и налагането на определението на Xiaomi като „китайска комунистическа военна компания” (CCMC), съобщиха от фирмата в официално изявление.

Съгласно предоставеното съдебно решение (pdf версия), Съдът отменя изцяло и с незабавно действие ограничението, наложено с регламент за изпълнение №13959 от САЩ, относно покупката на ценни книжа на Xiaomi и изискването за продажба на ценни книжа от лица от САЩ.

„Xiaomi е публично търгувана и независимо управлявана компания, която предлага продукти за потребителска електроника само за гражданска и търговска употреба. Смятаме, че решенията за определянето ѝ като китайска комунистическа военна компания са произволни и необосновани и съдът се съгласи с тази позиция”, гласи официалното изявление на Xiaomi.

Китайската компания ще продължи да настоява съдът да обяви това определение като незаконно и окончателно да премахне наименованието.

„Xiaomi e млада и енергична технологична компания. От години ние предлагаме на потребителите по цял свят невероятни продукти за потребителска електроника като смартфони и интелигентни телевизори на справедливи цени. Ние се ангажираме да работим с нашите глобални партньори, така че всеки човек по света да може да се радва на по-добър живот чрез иновативни технологии”, казват в заключение от Xiaomi.

Коментари по темата: „Важно съдебно решение в САЩ в полза на Xiaomi”

добавете коментар...

  1. :o)

    Те не са комунистическа компания,просто шефа им е назначен от комунистическата партия, спонсориран от нея и задължен да отчита приходите към нея 🙂
    Тея китайски милионери-предприемачи не са случайни хора.
    Иначе всеки щеше да се юрне в китай да основава технологични компании.

Коментар