myPOS Glass – превръща смартфона в ПОС терминал

Страните от Централна и Източна Европа са шампиони по навлизане на безконтактните плащания (снимка: Mastercard)

Иновативно решение myPOS Glass дава възможност на средни, малки и нано-търговци да приемат плащания чрез приложение за Android устройства, без да се налага допълнително закупуване на хардуер или кабели, т.е. без да се налага допълнителна инвестиция в ПОС терминал.

Приложението е разработено от българския финтех myPOS съвместно с картовия оператор Mastercard и се  предлага на няколко пазара в Европа. Преди седмица, на събитие в Лос Анжелис, myPOS спечели награда за иновация във финтех индустрията, в конкуренция с хиляди други предложения.

myPOS Glass подпомага търговците да правят бизнес навсякъде и по всяко време, подходящо е за професионалисти в движение, доставчици и куриери, заведения за улична храна, сезонни пазари, фитнес и уелнес консултанти и други”, поясни Христо Георгиев – основател на myPOS.

„Сега е времето големите да помагат на малките. myPOS Glass е специален технологичен продукт, който вярваме, че отговаря на новата икономическа реалност след появата на Covid-19”, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Приемането на безконтактни плащания е предпоставка за конкурентоспособност на търговците, гарантира по-голяма сигурност и удобство както за служителя на касата, така и за купувача на опашката.

По данни на Mastercard, страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са шампиони по навлизане на безконтактните плащания като дял от всички картови плащания – с показател 89% дял при средно 84% за Европа. Все повече потребители ползват мобилен портфейл, т.е. плащат директно със смартфона си (18% от всички безконтактни плащания в Европа).

Даунлоуд: MyPOS Glass

Коментар