Колите на Google Street View отново на обиколка в България

Маршрутът на Google автомобилите минава през София, градове и общини в цялата страна
(снимка: Google)

Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България от този петък, 26 март. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество пътни участъци в цялата страна със задачата да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в услугата Google Street View.

Потребителите вече могат да посетят в Google Street View повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях, се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г.

В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това, потребителите могат да направят виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да разгледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други.

Тази година маршрутът на Google автомобилите освен през столицата, ще премине през редица градове и общини в цялата страна. Google обръща особено внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Street View предлага и допълнителна функция за размазване на изображението (за физически лица, автомобили, къщи и т.н.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона „Подаване на сигнал за проблем” в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Коментари по темата: „Колите на Google Street View отново на обиколка в България”

добавете коментар...

  1. Рачко Пръдлето

    Голям интерес към България,пробвайте да “посетите” някой град в Германия и вижте колко улици посиняват!

  2. Anonymous

    Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика.

    Колко улици има в арктика ?

Коментар