Google Street View надникна дълбоко и в Белия дом

Белият дом е един от многото атрактивни обекти, достъпни за посещение в Street View
(снимка: Google Street View / Engadget)

Всеки потребител на интернет по света вече може да направи обиколка из залите на Белия дом, които сега са украсени с коледни елхи и други декори, подходящи за празничния сезон.

Още преди десетилетие Google добави за първи път официалната резиденция на президента на САЩ към местата, които хората могат да посетят виртуално в Street View, припомня Engadget. Но сега можете да направите виртуална разходка из помещения, за да видите как е украсено мястото.

По принцип Белият дом е достъпен за посещения на място и в него се правят туристически обиколки, но в момента те не са достъпни за обществеността поради пандемията. Затова виртуалните посещения може да са единственият начин човек да хвърли поглед върху украсата на емблематичното място за празниците.

Белият дом обаче е само един от многото исторически обекти, които можете да посетите в Street View – виртуално достъпни са още Паласио де ла Монеда в Чили, Тадж Махал, пирамидите в Гиза, дворецът Версай и Колизеумът, наред с други интересни места.

Ако не можете или не искате да да пътувате из чужбина в тези смутни времена, една-две виртуални разходки вероятно ще заситят глада за срещи с нови места и натрупване на нови впечатления.

Коментар