Прекратяват услугата Yahoo Answers

В последните години Yahoo Answers се превърна в „терен за крайнодесни конспирации”
(снимка: CC0 Public Domain)

Услугата Yahoo Answers ще бъде прекратена на 4 май 2021 г., съобщи интернет компанията. След тази дата сайтът за въпроси и отговори ще остане в режим само за четене.

Не се планират промени в други функции или услуги на Yahoo или профилите на потребителите в Yahoo. До 30 юни феновете на Yahoo Answers могат да изтеглят данните си от своите профили с въпроси и отговори.

Според анализаторите, с течение на годините сайтът е загубил актуалност и хората мигрираха към други платформи за отговори на въпроси като например Quora, коментира TheNextWeb. Наред с това някои издания настояват, че Yahoo Answers се е превърнала в „терен за крайнодесни конспирации”.

Бърз поглед над последните дискутирани въпроси в сайта показва интересен пейзаж от хорски вълнения като например „ще оцелее ли САЩ 4 години под ръководството на Байдън”, „защо Китай предлага на народа си безплатно образование, здравни грижи и жилища, а САЩ – не”, „трябва ли всеки да притежава оръжие” и др.

Yahoo Answers нямаше никаква модерация, така че всеки можеше да напише каквото си иска. Тази свобода се основаваше на щатския закон, според който големите онлайн платформи няма как да бъдат отговорни за съдържанието, генерирано от потребителите.

Коментари по темата: „Прекратяват услугата Yahoo Answers”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дядо Фейс на 17г.

  2. Anonymous

    Дядото на фейса.

Коментар