Джеф Безос подкрепя вдигане на корпоративния данък

Джеф Безос се обяви за решения, които ще повишат конкурентоспособността на САЩ
(снимка: Jeff Bezos/Twitter)

Шефът на Amazon Джеф Безос заяви, че подкрепя повишаването на данъците за американските компании. Коментарите на най-богатия човек в света дойдоха като реплика на желанието на президента Джо Байдън за повишаване на корпоративния данък от 21% на 28%.

Увеличението ще помогне да се изплати огромният план за разходи на щатското правителство за модернизиране на американските пътища, пристанища, водопроводи и интернет инфраструктура, твърди президентът на САЩ. В речта си, разкриваща предложението, Байдън посочи корпорацията Amazon като пример за компания, която плаща твърде малко.

В изявлението на Безос се казва, че Amazon подкрепя „фокуса на г-н Байдън върху инфраструктурата” и призовава демократите и републиканците да „работят заедно” и да постигнат споразумение, предаде BBC.

„Признаваме, че тази инвестиция ще изисква отстъпки от всички страни – както по отношение на спецификата на включеното, така и по отношение на начина, по който се плаща (подкрепяме повишаването на ставката на корпоративния данък)”, каза Безос.

„Очакваме с нетърпение конгресът и администрацията да се съберат, за да намерят правилното, балансирано решение, което поддържа или подобрява конкурентоспособността на САЩ”, допълни шефът на Amazon.

Коментари по темата: „Джеф Безос подкрепя вдигане на корпоративния данък”

добавете коментар...

  1. Демокрация

    Пример за свободният пазар подчинен на диктатурата на монополисти капиталисти дребните и малките бизнеси да бъдат демократично прегазени и смазани.

    Ако ставаше въпрос за справедлив прогресивен данък засягащ големите риби акули Безос щеше да скочи веднага против.

    Елементарно е кои интереси се обслужват и кои ще са жертвите.

  2. Фофу

    ще останат само големите риби и то не всички – тоя пък явно е в ресора на публичнте компании и държавни администрации и сложи пепел на цялата система за публично предлагане и купуване. Както и на държавната администрация. Абе отидоха на кино вече тия американци. Щом тия експерти говорят значи и боговете мълчат.

    И аз кажа, ще останат тези с мозък и то не всички.

  3. Фофу

    Anonymous 08/04/2021 09:48 Малоумниче, стой си в дупката от която си изпълзял и не се възприемай като човекоподобно, защото не си.

  4. Anonymous

    А Фофу руската подлога?

  5. ще останат само големите риби и то не всички

    Безката не могат да го пипнат. Амазон е публична. Ако някой си направи труда да разгледа публичните им отчети и има поне една работеща нервна клетка в мозъка, може да се ориентира. Амазон от самото си създаване, каквото изкарат на 99% го харчат и инвестират в компанията. Инвеститорите винаги са били принудени да се примиряват с годишни печалби от 1-2% годишно, ако изобщо си ги изплатят. Това върви с десетократно увеличние на капитала и тази данъчна политика е причината Амазон да се разстрастне и да продължава да се разраства. Амазон са тези, които въведоха истински пример за това “какво са двойни стандарти”, какво е да си нелоялен, какво е да си мошеник и капитала ти да расте. Администрацията на САЩ колкото и да пулят, няма да стигнат нивото им на курвенлък и в следващите 200години.

  6. Фофу

    Като гледам, тук са се събрали шефовете на повечето държавни институции на САЩ и кой от кой по разбира. И мятат едни цифри, за страх.

    Личи, че ползват вътрешна информация, а не са накакви си жалки хейтърчета, дето за 3 живота няма да могат да навъртят часовете работа които Безос е навъртял за последните 25 год. И няма как да кажеш, че са специално за да плюят всичко живо което е успяло самостоятелно, разбирай, не като по нашите земи дето за да успееш, трябва да си нечии партиен приятел или пръв любимец, както е по на изток.

    И до китайските проблеми стигнаха. Но това е съвпадение, не става въпрос за чебурите с нови идоли. Не.

    Шефа на данъчните гледам е тук, на федералния резерв, губернатори на доста щати също. Някакъв развъртя СПИРАЛАТА НА СМЪРТА.

    Дето беше лафа – Пресвета Дево от Гуаделупе, много вересии.

  7. ..

    *******

    Все му е тая колко ще станат данъците, защото той винаги ще се крие зад счетоводни схеми и няма да плаща нищо.

    Всъщност, за него е добре дошло малките магазини, които не могат да се скрият, да вдигнат цените, от което в крайна сметка ще станат по-малко конкурентни и Амазон ще ги досмаже.

  8. Anonymous

    Сащ въведоха ббд , пращат 1200$ чекове , търсенето подскочи.

  9. Anonymous

    Байдън посочи корпорацията Amazon като пример за компания, която плаща твърде малко.

  10. Anonymous

    Сащ разработват роботи които ще подобря ефективноста на производството.

  11. Anonymous

    Най-богатият човек знае за данъците така че ше се оправят.

  12. Anonymous

    ББ Доход

  13. Anonymous

    Мооdу’ѕ Аnаlуtісѕ oчaĸвa oĸoлo 135 милиoнa ĸвaдpaтни мeтpa пpocтpaнcтвo в peгиoнaлнитe мoлoвe дa cтaнaт cвoбoдни пpeз тoвa вpeмe.

    И мaĸap чe зaтвapяниятa нa мaгaзини мoжe дa ca ce зaбaвили лeĸo, нивaтa нa cвoбoдни paбoтни мecтa нa дpeбнo вce oщe ca близo дo 7 гoдишeн вpъx и гoлeмитe мapĸи oбявиxa нaд 12 000 зaтвapяния нa мaгaзини caмo пpeз 2020

  14. Anonymous

    Aпoĸaлипcиc зa тъpгoвцитe нa дpeбнo в CAЩ:

    80 000 мaгaзинa щe зaтвopят вpaти в cлeдвaщитe 5 гoдини

  15. Anonymous

    Всъщнст федералната инфлация става 28%.

    Има и щатска инфлация.

    В калифорния по старата ставка е 55%.

    С нови 7% Ще стане 62%.

    Скритат инфлация 10% годишно

    Ако печабата на фирмата ти е 10% .
    Значи си на 0%?

    Да ама не .

    10% печалба ще има 62% данък и ще останат 3,8%.

    Или заради скритата пазарна междуфирмена инфлация от 10% от всяка година фирмата губи 3,8%-10%= -6,2%

    Работиш и обедняваш
    взимаш от банката ,
    вдигаш цените – клиентите бягат и накрая от СПИРАЛАТА НА СМЪРТА фалираш и повличаш банката.

  16. Фофу

    Станиславе, ти лично държиш ключа на касата където американските бизнеси си плащат данъците и знаеш, че Безос не плаща или … ?? Отъде идват твоите тайнствени познания ?? Ако разбира се не е тайна.
    Ех дървени философи, дето всичко знаят.

  17. Anonymous

    от 21% на 28% си е 7% ВСЯКА година инфлация

    7% Увелечен данък – увелечени цени(7% нова инфлация + текуща инфлация) – 7% намалено потребление заради увлечени цени – намаленото потребление ще удари китайските стоки

    Умен е байдън , отряза ръката на китайците като отряза американският крак със законова 7% инфлация.

  18. Anonymous

    изплати огромният план за разходи на щатското правителство за модернизиране на
    американските пътища,
    пристанища,
    водопроводи и
    интернет инфраструктура,
    твърди президентът

  19. Станислав

    Джеф Безос бе плаща данъци така или иначе, защо да не подкрепи увеличение на разходите за конкурентите си.

Коментар