Toyota Beyond Zero ще се зарежда за 10 минути

Toyota Beyond Zero ще бъде представен на автомобилно изложение в Шанхай този месец
(снимка: Toyota)

Toyota публикува кратко видео за първия си електрически автомобил от линията Beyond Zero. Това ще бъде кросоувър със задвижване на всички колела, подобен по размер на Toyota RAV4.

В края на миналата година компанията показа първия тийзър на модела, а по-късно се появиха и патентни изображения. Електромобилът ще стъпи на платформа e-TNGA, създадена от Toyota съвместно със Subaru.

Платформата позволява поставяне на мотора отпред, отзад или върху двете оси, използване на батерии с различен капацитет и промяна на дължината на междуосието.

Новият кросоувър Toyota Beyond Zero (видео) с електрически мотор 290 к.с. ще има пробег до 500 км. Особено интересно е обещанието за ултрабързото зареждане – батерията ще се зарежда от 0 до 100% само за 10 минути.

Toyota Beyond Zero се отличава с ултрабързо зареждане – само за 10 минути от 0 до 100%
(снимка: Toyota)

Миналата седмица Toyota регистрира в Европа търговската марка Beyond Zero, както и имената на бъдещите си електрически модели BZ1, BZ2, BZ2X, BZ3, BZ4, BZ4X и BZ5.

Първите електромобили от линията Beyond Zero ще бъдат представени на автомобилното изложение в Шанхай, което ще се проведе от 19 до 28 април.

Коментари по темата: „Toyota Beyond Zero ще се зарежда за 10 минути”

добавете коментар...

  1. xyz

    Браво на тойота и дизайна е супер!

Коментар