Prestigio Graphene PD – мощни графенови батерии

Графеновите батерии са подходящи за зареждане на смарт часовници, смартфони и дори лаптопи
(снимка: Prestigio)

Prestigio разширява своята линия външни батерии, произведени с използване на графен – най-иновационния материал в електрониката. Компанията пуска на пазара два нови модела – Graphene PD и Graphene PD PRO Watch Edition.

Основна отличителна черта и на двата модела е наличието на вградено зареждане за смарт часовника Apple Watch. А портът Type-C в PRO модела позволява зареждане на лаптопи с мощност до 45W, включително MacBook Air.

Външните батерии Graphene PD и Graphene PD PRO Watch Edition са подходящи за бързо зареждане на Apple Watch, iPhone и AirPods. Те са съвместими и с всички други устройства, поддържащи съвременния стандарт за безжично зареждане Qi, като смарт часовници, безжични слушалки, смартфони.

Нещо повече, батериите на Prestigio са способни да зареждат по пет устройства едновременно. И всичко това благодарение на графена – революционния материал, който защитава устройството от прегряване и удължава неговия срок на експлоатация.

Graphene PD Watch Edition има капацитет 10 000 mAh, докато при Graphene PD PRO Watch Edition той е двойно по-голям – 20 000 mAh. Това е напълно достатъчно съответно за три или шест пълни зареждания на телефона.

Graphene PD PRO Watch Edition е способна да зареди и лаптоп през порт Type-C
(снимка: Prestigio)

Мощността на графеновата PRO батерия е достатъчна и за зареждане на лаптопи до 45 W. Самият процес на зареждане става през Type-C порт, който за разлика от останалите USB портове може успешно да се използва за бързо зареждане. Type-C е стандартен порт за лаптопите от ново поколение. Това означава, че Graphene PD PRO Watch Edition ще се справи и със зареждането на батерията на MacBook Air.

Специалният LED екран, с който са снабдени двата модела, предупреждава за необходимостта от зареждане на самата батерия. За пълно зареждане на Graphene PD PRO Watch Edition ще са нужни 110 минути, а за зареждане на Graphene PD Watch Edition – 50 минути.

Външните батерии поддържат работоспособност при зареждане, т.е. докато се зареждат самите те, могат да зареждат други устройства по безжичния метод, без да прегряват.

Graphene PD и Graphene PD PRO Watch Edition са доста компактни и изчистени като дизайн. Устройствата имат корпус от алуминий и закалено стъкло и са удобни за носене, благодарение на включения в комплекта черен калъф от естествена кожа.

В комплект с външните батерии идва и мощно зарядно устройство с адаптери за електрическите инсталации на САЩ, Китай, Европа и Великобритания, така че устройствата са подходящи за потребители, които пътуват до различни дестинации.

Коментар