Илон Мъск се провъзгласи за Император на Марс

Технокрал на Тесла, а вече и Император на Марс – това са звучните титли на Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск не спира с екстравагантните си ходове. Неотдавна той си измисли звание, което е много по-звучно, отколкото просто основател или ръководител на Tesla – Мъск се определи като „Технокрал на Тесла” (Technoкing of Tesla).

Официално новата длъжност беше записана в доклада, подаден от компанията в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Сега обаче от профила на Илон Мъск в Twitter разбираме, че той има нова почетна титла и тя е… „Император на Марс” (Imperator of Mars)!

Намигващо емоджи в края на титлата намеква, че това е шега. Но във всяка шега има зрънце истина: въпреки всички неуспехи, сполетели наскоро прототипите на междупланетните ракети на SpaceX, компанията на Илон Мъск е явен лидер в предстоящото покоряване на Червената планета.

Все още не е ясно кога ще започне колонизацията на Марс. Дори самият Мъск дава различни прогнози за това колко скоро човечеството ще изпрати хора на Червената планета, но събитието определено ще се състои преди 2030 година.

Вероятно епохалният полет ще се случи някъде около 2026 година. И тогава Технокралят на Тесла ще има по-голямо основание да се титулува Император на Марс.

Коментари по темата: „Илон Мъск се провъзгласи за Император на Марс”

добавете коментар...

  1. Симо

    Хаха аз съм обиждал първи фъфляка, то ти няколко пъти първи се заяди и обиждаше преди да ти отговоря, нищо не помниш малоумнико, но админа може да провери
    А преди аз да пиша каквото и да тук ти се заяждаше и обиждаше всички

    :o) главата ти е плоска на тебе
    НАСА дали лъжат или не историята ще го докаже,

  2. :o)

    Симо, не се притеснявай, земята е плоска и я държат 4 слона 🙂
    Наса са измамници!
    Сега вече ще си доволен надявам се 🙂

  3. Фофу

    Симо Малоумното, ти нестандартно виждане ли му викаш? Щото по принцип му викат изплескване.

    Ако можеш да се върнеш назад във времето, първият който метха обида беше ти, след като вече не можеше да говориш членоразделно. Та точно ти не говори за обиди и заяждане жалък нешастник.

  4. Симо

    Фъфлю1 и 2 не могат да си съдържат простотията когато някой изрази нестандартно виждане.
    И кво като имам различно от вашето мнение?
    вие сте тези дето винаги почват заяждането, до преди години докато ви нямаше тук, никой с никой не се заяждаше и откакто се появихте с всеки се заяждате и това продължава години тук
    Фъфлю1 се заяжда с всички които мислят различно, дори и като анонимен не можеш се скри

  5. Фофу

    Симо Малоумното пак го подгонили извънземните – из коридорите на Карлуково. И в паника явно, пак търси да ме обижда въпреки, че не участвам в разговора.
    От много тежки психологически разстройства страда.

  6. Симо

    На кой му дреме дали вярваш или не, явно си фъфльо2

  7. :o)

    Хубаво е че има кукувци, които не вярват на НАСА. Те редактирали снимките ахахахахах.

    Иначе Илончо мъск съм казал – всеки път когато тоя пръдне в социалните мрежи създава новина. Император на марс мухахахах.

  8. Симо

    То Илончо, колкото и да го уважавам, много на сериозно се е взел, може да се окаже, че има някакви местни на Марс, и ще трябва да ходят много подготвени там, най добре от специалните части хора, не е сигурно но нищо не се знае това е друга планета с малко вода и вероятност да има някакъв живот. на Наса/наза не може да се вярва, щото всичките им снимки от космоса са редактирани, има инсайдери дето си казват всичко.
    Много му са дефекти ракетите дори и да направят колония ще е безумно трудно

  9. ха

    Облъчването по време на полета е все още не решен проблем… Явно манджата трябва често да се подгрява, че тази от “Mars One” отдавна изстина…

Коментар