Xiaomi MI Band 6 – смарт часовник със страхотни функции

Xiaomi MI Band 6 съчетава всички желани функции на модерния смарт часовник

Ако се чудите защо ви е смарт-часовник, след като имате смартфон в джоба, новият модел Xiaomi MI Band 6 ще ви даде достатъчно аргументи да си купите още една джаджа. Устройството не само наследява успешния Mi Band 5, но добавя страхотни нови възможности за дигиталния начин на живот.

Наред с техническите подобрения, смарт гривната на Xiaomi впечатлява с грижата за човека – тя следи денонощно ключови здравни показатели като сърдечен пулс, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислорода в кръвта), а освен това предлага 36 спортни режима. И всичко това за €45,89 – толкова струва Xiaomi MI Band 6 в глобалния онлайн магазин Cafago, с безплатна доставка до клиенти в България.

Xiaomi MI Band 6 стои елегантно, удобно и ненатрапчиво на китката

MI Band 6 е смарт часовник с 1,56-инчов AMOLED екран, което означава с 50% по-голяма екранна площ спрямо 1,1-инчовия дисплей на Mi Band 5. Новият екран има и по-висока резолюция – 152×486 пиксела, в сравнение със 126х294 за предходния модел, и яркост над 450 нита. Нещо повече, имате на разположение над 130 оформления на дисплея, спрямо 100+ при Mi Band 5.

Смарт часовникът поддържа безжичен интерфейс Bluetooth 5.0, разполага с 2MB оперативна памет и 32MB постоянна флаш памет. Батерията с капацитет 125 mAh се зарежда до пълния си капацитет за около 1-2 часа и поддържа устройството в стендбай в продължение на 14 дни. Новост в модела е по-удобното магнитно зареждане.

Xiaomi MI Band 6 е способен да измерва нивото на кислород в кръвта

Важно е да се отбележат също така водоустойчивостта от ниво 5ATM на Mi Band 6, наличието на 6-осов сензор за движение и PPG биозенсор. Смарт часовникът има размери 47,4х18,6х12,7 мм и тежи 12,8 грама. Предлага се в различни цветови варианти, а  дължината на каишката се регулира в диапазона 155-219 мм.

Моделът е съвместим със смартфони под управление на операционни системи от Android 5.0 и iOS 10.0 нагоре. Може да се използва с няколко мобилни приложения, вкл. MI Fit APP, Xiaomi Wear APP и Xiaomi Wear Lite (iOS). Функциите на смарт часовника се управляват с жестове.

Xiaomi MI Band 6 има много по-голям и комфортен екран от своя предшественик

По-интересни, разбира се, са възможностите на смарт часовника. На първо място това са Топ 3 функции Health Monitor, на които акцентира Xiaomi, и наистина те са особено полезни за притежателите на устройството. Mi Band 6 следи и записва автоматично сърдечния ритъм, кръвното налягане и нивото на кислород в кръвта и издава аларми чрез вибриране. Благодарение на това ще знаете във всеки един момент какво е състоянието ви, съдейки по ключовите здравни показатели.

Xiaomi MI Band 6 притежава водоустойчивост от ниво ATM5

В допълнение, Sleep Monitor функцията на смарт часовника автоматично записва продължителността на съня, за да анализира неговото качество, което ще ви помогне да настроите по-здравословно режима си за почивка и сън.

Xiaomi MI Band 6 се отличава също с удобно магнитно зареждане

Mi Band 6 е и пълноценен фитнес тракер с вградена поддръжка на 36 спортни режима, на практика за всякакъв тип спортуване – бягане, колоездене, баскетбол, плуване, гимнастически упражнения и т.н.

Разнообразни са възможностите на устройството и за „общуване” със смартфона. Принципно, смарт часовниците работят в тандем с умните телефони и Mi Band 6 се вписва по най-добрия начин в тази концепция. Устройството ще ви информира, например, за телефонните обаждания и съобщения.

Измерването на сърдечния пулс несъмнено е сред най-полезните функции на Xiaomi MI Band 6

Освен това чрез Mi Band 6 можете да управлявате камерата на смартфона, да го откривате, ако не знаете къде е, и да го отключвате. Ценни са също така прогнозата за времето и напомнянията, че се застоявате твърде дълго.

Модерният смарт часовник е достъпен за покупки тук: Xiaomi MI Band 6 Smartwatch на цена от €45,89 и безплатна доставка. Комплектът включва самото устройство, каишка, захранващ кабел и документация.

Коментари по темата: „Xiaomi MI Band 6 – смарт часовник със страхотни функции”

добавете коментар...

  1. Веско

    Абсолютно вярно, гривната НЕ МЕРИ кръвното налягане.

  2. Ива

    Привет,

    Информацията ви е грешна. Тази гривна НЕ мери кръвно налягане

  3. Един

    И 5та е със същото зареждане…

Коментар