Излъчиха Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Онлайн гласуване определи 100-те най-влиятелни ИТ личности у нас
(снимка: CC0 Public Domain)

Публичен вот определи 100-те най-влиятелни ИТ личности в България. Индексът цели да поощри техния труд и усилията, който ежедневно влагат в развитието на ИТ индустрията у нас, съобщиха организаторите на Career Show.

ИТ личностите, които вдъхновяват и са пример за добри практики в сферата, са представители на следните групи: CEO на компания, ИТ стартъп основатели, Лектори, Обучители, Тийм лидери, ИТ иноватори/инфлуенсъри и ИТ професионалисти.

Номинации за индекса се подаваха в периода от 29 март до 2 април. Чрез публичния вот, който се състоя от 5 до 16 април, всеки можеше да избере до 10 души от списъка, които смята за пример в сферата на информационните технологии в България.

Класацията Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България се определя на база получените гласове. При равен вот, личността с най-много номинации взима предимство. Резултатите са публикувани по азбучен ред след приключване на публичният вот.

Коментари по темата: „Излъчиха Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”

добавете коментар...

  1. ..

    Доста са жалки подобни класации.

    Първо, трябва някой да те номинира, най-често жадните за слава сами се номинират.

    Второ, някой трябва да гласува. Естествено, логично би било да има някаква по-шумна кампания, каквато аз не видях.

    Или, за да обобщя, някакви хорица си се номинират и избират, а поредният иначе никому непознат сайт, става известен с безумни гръмки заглавия …

    Разгледах списъка и е факт, че 5-мата по-известни са ги сложили.

    Иначе, 80% от имената нищо не ми говорят, 75% от компаниите никога не съм ги чувал и също нищо не ми говорят. Точно толкова са влиятелни …

Коментар