Huawei обяви електромобил с над 1000 км пробег

Електрическият автомобил SERES SF5 има удължен пробег от над 1000 км
(снимка: Hauwei)

Китайският производител SERES пуска на пазара нов електрически автомобил с удължен пробег, който ще бъде наличен и във „флагшип” центровете на Huawei. Моделът SERES SF5 става част от „1+8+N” екосистемата на Huawei, съобщиха от компанията на Международното автомобилно изложение в Шанхай.

Оборудван с Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive, автомобилът предлага пробег от 180 км в изцяло електрически режим, като посреща нуждите за градско шофиране, и пробег от над 1000 км в режим на удължен пробег за пътуващите на дълги разстояния. Новият SUV с алуминиево шаси ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,68 секунди.

SERES SF5 реализира концепцията Huawei HiCar, благодарение на която потребителите могат да превключват неусетно между приложенията на мобилния си телефон и централната система на автомобила, получавайки достъп до навигация, музика и други възможности. Интерактивно гласово управление позволява на шофьора да се посвети изцяло на шофирането.

Huawei HiCar може да свърже колата и с други смарт устройства. Така например пътниците в колата могат да включат климатичната система, смарт екран или друга система, намираща се в дома им.

Трипосочната аудио система на автомобила се състои от 11 озвучителни тела, настроени от експертите на Huawei Sound. Фоновият шум е сведен до нивото на тиха библиотека – около 38 dB.

SERES SF5 разполага и с V2V (vehicle-to-vehicle) режим на презареждане, който позволява подаване на захранване на изолирани автомобили. Налице е още V2L (vehicle-to-load) захранване в помощ на къмпингуващите, за да ползват индукционни готварски уреди, музикални уредби и друго оборудване.

Новият електромобил ще бъде наличен за покупки във „флагшип” магазините на Huawei и предоставян за тест драйв на потребителите в Китай от 21 април. Цената на автомобила не беше обявена от компанията.

Коментари по темата: „Huawei обяви електромобил с над 1000 км пробег”

добавете коментар...

  1. Българин

    Слава на Путин и българо-руската дружба!
    …пък на тебе требе некой ти отстъпи некъф Хуавей, че да спреш да храчиш.

  2. Коля

    Наш Путина обещал 2028г-400км ! Що обещал,той изпълнит

  3. М

    Ако е така… Само можем да кажем браво…

  4. Ки

    Перфектни

  5. Kliment

    Каквито телефоните, такива ще са и колите им!
    ****

Коментар