Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности у нас

Над 300 са номинациите за класацията „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”
(снимка: CC0 Public Domain)

Публичен вот ще определи 100-те най-влиятелни ИТ личности в България, съобщиха организаторите на Career Show Index. Класацията цели да поощри добрите примери в ИТ индустрията у нас.

„Една от причините световните ИТ брандове да позиционират свои офиси в България е високото ниво на технологичните специалисти у нас. Постиженията в сферата излизат отвъд националните рамки и не е изненадващо, че все повече ИТ професионалисти от България получават световно признание на приноса си за развитието на сектора”, коментира Симона Харизанова – съосновател на Career Show.

Над 300 номинации на ИТ професионалисти, сред които директори на ИТ компании, основатели на ИТ стартъпи, ИТ иноватори, лектори, обучители и други, са подадени само за 5 дни, уточниха организаторите на класацията.

Както номинациите, така и подредбата на класацията за 100-те най-влиятелни личности в сферата на високите технологии се определя изцяло от публичен вот, в който всеки може да подкрепи своя фаворит. Гласуването продължава до 16 април, а резултатите ще бъдат обявени на 19 април.

„Номинациите, които станаха част от индекса „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” показват колко още имена са скрити зад големи успехи в бранша. Именно това ни насърчава да организираме ежегодно такива проекти, които стават витрина на успеха, на добрия пример и на това, че все повече се доближаваме до превръщането на България в европейски ИТ хъб”, допълни Симона Харизанова.

Коментари по темата: „Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    Мани мани – хиляди хора прост тех левъл съпорт и разни финтех компанийки ми се водят IT.
    *****, ако това са високи технологии…

  2. Anonymous

    Жалка история, ако включите и едно сравнително изследване на ИТ пазара в България и Румъния циркът ще бъде пълен.

  3. Anonymous

    Безсмислени пиярски трикове платени и противни и нагласени.

  4. Anonymous

    такива проекти, които стават витрина на успеха

Коментар