Career Show обяви „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”

Индекс на Career Show отличи постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори
(снимка: CC0 Public Domain)

Днес станаха ясни победителите в ежегодния индекс Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, изготвен от Career Show. За гласа на публиката се състезаваха 508 кандидати от ИТ сектора у нас.

Място в индекса намериха личностите, събрали най-много гласове. За всички номинирани са подадени общо над 25 000 гласа. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

Сред първите 100 в класацията се нареждат основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии у нас и др.

За втора поредна година висока подкрепа в индекса печели бившият министър на електронното управление в 47-то народно събрание – Божидар Божанов. Сред класирание е и Благовест Кирилов – съветник на служебния министър на вътрешните работи и доскорошен зам.-министър на електронното управление.

По-силното влияние на жените в ИТ сектора се наблюдава в тазгодишното издание индекса, в сравнение с миналата година – индикация за отваряне и диверсификация на мъжко доминирания технологичен сектор, коментираха организаторите на класацията.

Сред 100-те най-влиятелни ИТ личности са дами като Саша Безуханова (основател на MOVE.bg), Екатерина Темелкова (изпълнителен директор на SoftUni), Александра Мечкова (изпълнителен директор на Telerik Academy), Александра Механджийска (лектор в SoftUni) и др.

„Впечатлени сме от броя номинации и гласове, които получихме за тазгодишното издание на индекса. Това е ясен знак за развитието на активна ИТ общност в България. Постиженията на всички номинирани заслужават адмирации”, сподели Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Коментари по темата: „Career Show обяви „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България””

добавете коментар...

  1. ИТ вече се счита за досаден сектор

    Моля ви се, чак топ 100, направо е преклаено.. Че това си е една обикновена фирмена класация, в която организации пробутват хората си. За софтуерните академии пък да не говорим, те не са хора от индустрията!
    Едно Топ 10 ще е напълно достатъчно за малка България, и без това на пръсти се броят топ световни компании, които имат подразделение в България, няма Майкрософт, Гугъл, Амазон и т.н.

  2. :o)

    Не разбирам класацията “най-влиятелен” …звучи ми като някой с власт, да упражнява натиск върху пазара.
    По-реална класация би ми било – най-прогресираща компания,
    най-прогресиращ екип…нещо такова
    Иначе компанията X , примерно, която се е ояла от държавни поръчки и върти едни милиони, назначава отнякъде ново CEO парашутист и видиш ли, този изведнъж влиза в най-влиятелните топ 100, 200, 500 🙂

  3. Соня Митева

    Адмирации за всички номинирани, сред които е и нашият син. ИТ общността у нас придобива все по- голямо влияние и авторитет. Пожелавам устойчиво здраве, успехи и отлични оценки!

Коментар