eBay включи България в новото си управление на плащанията

Броят на българските търговци в eBay се е увеличил с 13 на сто през 2020 г.
(снимка: eBay)

Платформата за онлайн търговия eBay включва българския пазар в цялостното си управление на плащанията през второто тримесечие на 2021 г. От месец май търговците по-лесно ще могат да управляват своите бизнеси, а пазаруващите – да избират метода на плащане.

По официални данни на гиганта в онлайн търговията, през 2020 г. броят на българските търговци на сайта се е увеличил с 13 на сто спрямо предходната година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите Мода, Авточасти и аксесоари, Дом и Градина, Електроника и Колекционерски предмети.

eBay стартира управлението на плащания на своята платформа в САЩ за избрана група търговци още през септември 2018 г., а по-късно в Германия, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Италия и Испания и ще продължи да разширява покритието на услугата в световен мащаб през цялата година.

„В процеса на разширяване на управлението на плащания в световен мащаб, сега… приветстваме и българските търговци към новия начин, по който се прави бизнес на eBay”, коментира Алиса Кътрайт, вицепрезидент „Глобални плащания” в компанията.

„За търговците тази промяна носи по-удобно и гладко реализиране на продажбите в eBay. В предстоящите месеци ще извършим миграцията на всички търговци на платформата, като този процес е планиран така, че те да се възползват максимално лесно и бързо от новото преживяване”, допълни Кътрайт.

България е една от ключовите държави в глобалното портфолио от развиващи се страни на eBay, подчерта Иля Кретов, генерален мениджър „Глобални пазари с висок потенциал за развитие” в eBay. „Хиляди български търговци скоро ще могат да изпробват опростения начин за управление на продажбите си на нашата платформа. Българските купувачи пък ще получат възможността да извършват покупки в eBay с предпочитания от тях начин на плащане”, поясни той.

Търговците и купувачите в eBay получават повече опции и гъвкавост за плащания
(снимка: eBay)

Управлението на плащанията на eBay достигна повратна точка през юли 2020 г. с изтичането на оперативното споразумение на платформата с PayPal. Сега eBay е в състояние да разшири цялостното си управление на плащанията в глобален мащаб, като предлага на пазаруващите по-голям избор и гъвкавост при опциите за плащане и опростявайки бизнес операциите за търговците.

През първото тримесечие на 2021г. eBay е обработвала плащания за 52 процента от глобалния обем на платформата, с над 4 милиона активни продавачи по целия свят, интегрирани в програмата. Компанията продължава с поетапното си разширяване на управлението на плащания за търговците в световен мащаб и по план по-голямата част от тях ще мигрират към новото потребителско преживяване още през тази година.

Очаква се цялостното управление на плащанията постепенно да генерира най-малко 2 млрд. долара приходи и 500 млн. долара оперативна печалба до 2022 година.

Чрез вътрешното управление на плащанията eBay дава възможност за разнообразие от нови опции за плащане, до които купувачите имат достъп, включително с кредитна карта и чрез PayPal. Apple Pay ще се предлага като опция за плащане в iPhone и iPad през eBay приложението за iOS. Google Pay ще бъде наличен на сайта на eBay и на приложението eBay Android.

Търговците ще могат да управляват по-лесно акаунтите си с цялата информация за бизнеса им в eBay, включително информация за плащанията на едно място, така че лесно да проследяват и управляват всички свои транзакции и комуникацията с клиентите си. Това ще включва и централизирано място за съдействие при обслужване на клиентите.

Изплащанията се инициират в рамките на 2 работни дни след потвърждение на плащането на купувача, независимо от начина, по който купувачът е платил, с опция за избор на седмична или дневна честота.

Коментар