Nokia G10 – издържа три дни активно ползване на батерия

G10 се отличава с три дни автономна работа с едно зареждане на батерията
(снимка: HMD Global)

Nokia G10, първият телефон на марката с тридневен живот на батерията, вече е достъпен на пазара в България на препоръчителна цена от 249 лв. за конфигурация с 3GB RAM и 32GB постоянна памет, съобщиха от HMD Global.

Като част от новата G-серия, моделът реализира потенциала на Android 11 и идва с гарантирани месечни актуализации на сигурността за три години, както и с двегодишни ъпдейти на операционната система.

Серията G е гама, предлагаща всичко, което обичате, и понякога приемате за даденост; дълъг живот на батерията, сигурност и актуален софтуер за повече време”, коментира новия продукт Стивън Тейлър, главен маркетинг директор на HMD Global.

Със своята 5050 mAh батерия,  Nokia G10 може да работи до три дни само с едно зареждане. За тази издръжливост помага и AI технологията, която управлява захранването на телефона, насочвайки го само там, където е необходимо, и не позволява на нежеланите приложения да източват батерията.

G10 идва с Android 11 и месечни ъпдейти на сигурността за три години
(снимка: HMD Global)

Кръглият детайл на гърба на G10 елегантно побира 13MP тройна камера с обективи за макро кадри и за дълбочина. В допълнение, 8MP предна камера осигурява чист образ по време на видео разговори. Изкуствен интелект подобрява нощния и портретния режим на снимане.

G10 разполага с 6,5-инчов дисплей – достатъчно голям за видео и филми, а функцията за увеличаване на яркостта помага при ярка слънчева светлина на открито.

Този телефон стандартно се предлага с три години месечни актуализации на защитата и две години софтуерни ъпдейти безплатно. Потребителите ще го получат с Android 11 още при покупката. Може да се отключва само с поглед или с едно докосване, благодарение на функция за лицево разпознаване и сензор за пръстов отпечатък.

Новият Nokia G10 вече е наличен на пазара в България в цветове „нощ” и „здрач”, в конфигурация 3GB/32GB , на препоръчителна цена от 249 лева, уточниха представителите на бранда.

Коментари по темата: „Nokia G10 – издържа три дни активно ползване на батерия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Бравос, с ai за 249 лева .

  2. Ivo

    И без компас.

Коментар