Chrome ще може да забавя и ускорява видеото

Браузърът Chrome ще позволи на потребителите да управляват скоростта на видеото
(снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на Google е започнал работа по полезна нова функция в браузъра Chrome. Нововъведението е отбелязано в документацията за Chrome и беше забелязано от ентусиасти. Става дума за забавяне или ускоряване на видеото.

През по-голямата част от времето, когато се възпроизвежда видео-съдържание на компютър, потребителите използват YouTube или самостоятелни приложения, но понякога трябва да разчитат на HTML-базиран плейър, вграден в браузъра. Подобни плейъри има в Google Chrome, Microsoft Edge и всички други браузъри.

Съдейки по описанието в документацията, в бъдещите версии на браузърите Chrome и Chromium потребителите ще могат да контролират скоростта на възпроизвеждане на медийно съдържание във вградения плейър, отбелязва Windows Latest. Скоростта на възпроизвеждане ще може да бъде забавена с до 0,25x или ускорена до 2 пъти.

Промяната идва като отговор на желанията на потребителите, сред които става все по-популярно гледането на видео със скорост, различна от оригиналната. Така например, има хора, които искат да забавят записите, за да четат субтитрите по-спокойно.

Има и много потребители, които предпочитат да изгледат дадено видео „на бързи обороти“ – например журналистите, които са свикнали да „сканират“ огромни обеми съдържание всеки ден, както и незрящи, които само слушат придружаващото озвучаване и нямат проблем да възприемат ускорената реч.

Коментари по темата: „Chrome ще може да забавя и ускорява видеото”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Има и се казва тик ток

  2. User

    Гениално и просто решение от предния коментар.
    Колко ли прграмисги са се бъхтяли да си оправдаят заплатоте за глупави безсмислени решения.

  3. Anonymous

    Видео туитър – до 140 секунди, показва само резюме ще спести много безмислен трафик.

    Патент!

Коментар