Нов бенчмарк оценява батерията на телефона

Батериите на смартфоните са критичен компонент, който ще бъде оценяван от DxOMark
(снимка: CC0 Public Domain)

Френската аналитична фирма DxOMark е известна предимно със своите рецензии за фотография. И все пак през последните няколко години компанията разширява обхвата си на дейност с добавяне на нови метрики за производителност на екрана и аудио тестове на смартфони. Сега тя разширява оперативния си капацитет с оценка на производителността на батериите на устройствата.

DxOMark е разработила нов бенмарк, който осигурява справедлива и научна оценка на батерията на телефона въз основа на няколко параметъра като скорост на зареждане, ефективност и производителност в различни сценарии. Бенчмаркът е кулминация на няколко експеримента и теста в широк спектър от ежедневни дейности с телефоните.

Компанията е извършила обширни симулации на различни сценарии, за да изготви научно обоснована метрика, която може честно да оцени батерията на телефона. До 100 параметъра на батерията са тествани, според DxOMark, като продължителността на тестовете за всяко устройство е била до 150 часа.

Фокусът е върху три важни показателя, от които зависи крайната оценка. Това са автономност на батерията, зареждане и ефективност, съобщи Gizmochina. Тези три параметъра помагат на компанията да „концептуализира оценката за всеки battery.dxomark тест”.

Тестовете на DxOMark предлагат доста точна оценка на батерията. Въпреки това ще отнеме време, за да се изготви изчерпателен списък със смартфони, класирани чрез новия бенчмарк за батерията.

Седемнадесет смартфона са оценени в първия списък, представен от DxOMark. На върха е Samsung Galaxy M51, следван от Wico Power U30, а Oppo Find X3 е трети. Няколко други премиум марки допълват списъка.

Коментар