Dell предупреди за недостиг на процесори с години

Майкъл Дел не очаква скорошно преодоляване на дефицита от полупроводникови чипове
(снимка: Dell Technologies)

Недостигът на чипове засяга много индустрии. Главният изпълнителен директор на производителя на компютри Dell заяви, че дефицитът може да продължи още няколко години, докато ранните прогнози бяха по-оптимистични.

Майкъл Дел смята, че глобалният недостиг на чипове може да продължи по-дълго от очакваното. Дефицитът се развива на фона на нарастващото търсене на технологии, както и на фона на американско-китайската търговска война.

Дори ако производителите на чипове построят нови фабрики, ще им отнеме значително време, за да запълнят дефицита, според Майкъл Дел, цитиран от Ройтерс.

Заслужава да се отбележи, че Dell е важен клиент за различни производители на чипове, но дори тази компания трябваше да плати много пари, за да си осигури стабилни доставки.

Междувременно, коалиция от високотехнологични компании призова Конгреса на САЩ да осигури бюджетна субсидия за производство на чипове на американска територия. Бизнесът се надява на финансиране в размер на 50 милиона долара.

Коментари по темата: „Dell предупреди за недостиг на процесори с години”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Предполагам, че следващите 2-3 години процесорите ще постъпнат с поне 300-400%. Така че ако имате възможност, купувайте сега, за не ви е яд по-късно.

Коментар