VMware обяви новия си изпълнителен директор

Рангараджан Рагхурам ще заема поста CEO на VMware, считано о 1 юни
(снимка: VMware)

Доставчикът на облачен софтуер VMware посочи ветерана на компанията Рангараджан Рагхурам за свой нов главен изпълнителен директор, считано от 1 юни. Той ще наследи Пат Гелсингер, който се оттегли преди три месеца, за да поеме ръководството на Intel.

Временният главен изпълнителен директор на VMware Зейн Роу ще остане на поста до назначаването на Рагхурам, като ще продължи да изпълнява и функциите на финансов директор, след като компанията бъде отделена от Dell Technologies, което се очаква да се случи през четвъртото тримесечие.

Майкъл Дел, основател и главен изпълнителен директор на Dell, отбеляза, че Рагхурам е изиграл „инструментална роля” за успеха на VMware по време на 18-годишнаtта си работа в компанията. Сега той е в състояние да ръководи VMware, „помагайки на клиентите и партньорите да ускорят своя дигитален бизнес”, допълва мениджърът, цитиран от Mobile World Live.

Определеният за нов главен изпълнителен директор Рагхурам пък заяви, че VMware „е с уникална готовност да води в ерата на „много-облачните изчисления” с цялостна софтуерна платформа, обхващаща облачните технологии, центъра за данни и крайните устройства, помагайки за ускоряване на цифровите трансформации на клиентите”.

Коментар