Disney ще бори пиратството с блокчейн

Блокчейн технология ще ограничи пиратското възпроизвеждане на съдържание на Disney
(снимка: CC0 Public Domain)

Медийната компания Disney реши да използва блокчейн срещу пиратството. Тя вече е патентовала технология за разпространение на съдържание, базирана на блокчейн.

Пиратите често получават достъп до съдържанието по време или след предаване на проекта на дистрибуторите. В същото време наличието на водни знаци и строги правила не е достатъчно за противодействие. Например, съдържанието за проследяване на пиратството с воден знак се появява след открадването му.

„В резултат на това настоящите конфигурации не осигуряват достатъчна защита срещу пиратството. За разлика, новият подход, базиран на блокчейн, проверява дали съдържанието е получено по предназначение, преди да позволи възпроизвеждане”, поясняват от Disney.

Блокчейнът, от своя страна, е в състояние да гарантира, че броят на възпроизвежданията на съдържанието е ограничен, което ще предотврати пиратството. Описание на патента на Disney публикува уебсайтът Torrenfreak, посветен на темата с пиратството.

Коментари по темата: „Disney ще бори пиратството с блокчейн”

добавете коментар...

  1. VL

    Дисни се превърна в машина за пари, която произвежда скъпи лайна.

  2. :o)

    Дето се вика – желая им успех 😀
    Светът може да мине и без творенията им, щом са толкова скъпи ?

  3. Anonymous

    А ще връщат ли част от парите, когато това за което съм скъпо и прескъпо заплатил и не ми е харесало и съм си загубил времето и настроението?

    Големи търгаши, големи мошеници. Пълно бойкотиране.

  4. Фофич

    Хайде сега те пък не им ли стигат парите от абонаменти на платените канали и кинопрожекции. Много алчни за пари не може пък на 100% всичко в пари да обръщат.
    Продавачите в магазините на плодове и зеленчуци какво да кажат като винаги имат определен брой стока, която не успяват да продадат.

    Хайде малко да се засрамят от тая пуста алчност, която не води до нищо добро.

Коментар