Huawei показа голям таблет с HarmonyOS 2

MatePad Pro е таблетът с най-голямо съотношение на екрана към тялото – 90%
(снимка: Huawei Mobile)

Колекция от нови устройства под управление на операционна система HarmonyOS 2 представи китайският производител Huawei. Сред тях са смарт часовник Watch 3 и таблет MatePad Pro.

Huawei MatePad Pro се отличава с големия си 12,6-инчов OLED FullView дисплей и съотношение на екрана към тялото от 90%, което – според компанията – е най-високо сред наличните на пазара таблети.

Функции на HarmonyOS като разпределено управление на данните и възможности за планиране на задачите позволяват на MatePad Pro да работи със смартфони и персонални компютри при различни сценарии на използване – в офиса или пред статив – с цел подобряване на продуктивността и креативността на потребителя.

MatePad Pro поддържа „Multi-screen Collaboration” между таблета и персоналния компютър. В режимите Mirror и Extend той може да играе ролята на чертожна дъска и дисплей. Поддържа още провлачване на елементи между различни устройства за по-ефективна работа с тях.

MatePad Pro може да работи в тандем със смартфони и компютри за по-висока продуктивност
(снимка: Huawei Mobile)

HarmonyOS използва разпределена технология за работа със системния софтуер, благодарение на която независими преди устройства сега могат да се слеят виртуално в едно цялостно „супер устройство”, поясниха от Huawei.

Коментари по темата: „Huawei показа голям таблет с HarmonyOS 2”

добавете коментар...

  1. Митко

    Алчноста им и на подобни компании като Apple ги доведе до това.

  2. Хари

    Отдавна го е задминал…

  3. Анонимен

    Huawei скоро ще задминат Apple.

Коментар