Приложенията и услугите на Google се завръщат на Honor

Смартфоните Honor отново ще предлагат удобството на Google приложения и услуги
(снимка: Honor)

Говорител на китайския бранд Honor потвърди, че смартфоните и таблетите Honor, продавани на световните пазари, ще могат да използват мобилните услуги и приложения на Google.

В момента Honor преминава проверка на сигурността Google Play Protect и процес на тестване за съвместимост, които трябва да гарантират, че приложенията на Google Mobile Services са готови за работа на устройства Honor, съобщи GSM Arena, позовавайки се на източници от компанията.

Honor твърди, че съвместимите устройства ще получат Google Mobile Services, но компанията не уточнява кои точно модели, нито дали и кога по-старите устройства, пуснати на пазара, също ще получат поддръжка на Google услуги.

Във всички случаи, новите смартфони на Honor определено ще могат да работят с популярни приложения като Google Play Store, Google Maps, Gmail, YouTube и Google Drive.

За първи път през януари т.г. Honor говори за предстоящо завръщане на Google в нейните устройства, но в края на май се появиха публикации, че китайската компания все още не е получила лиценз за Android от Google. По-късно Honor отрече тази информация.

Коментар