Първият контакт с извънземни щял да е с изкуствен интелект

Първите извънземни, които ще срещне човекът, едва ли ще бъдат „живи”
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако хората някога влязат в контакт с извънземна цивилизация, е малко вероятно това да бъдат „зелени човечета”. Сет Шостак, директор на изследователския център SETI, има версия за това как ще се осъществи първият контакт с извънземни (ако изобщо се осъществи).

Шостак, който се е посветил на търсенето на извънземен интелект, смята, че първият контакт вероятно ще бъде с изкуствен интелект (ИИ), отбелязва в публикация по темата The Guardian. Освен това астрономът е скептичен към информациите за НЛО и предстоящия доклад на Пентагона.

„Мисля, че е много вероятно в нашата галактика да има извънземни. Но не вярвам те да „висят” във въздушното ни пространство. Не сега и не в историческо време”, казва ученият.

Според Шостак, извънземните няма да изглеждат като „малки зелени човечета”, чийто образ се появява навсякъде в популярната култура през последния половин век.

„Всякакви извънземни, които идват на нашата планета, е малко вероятно да представляват въглеродни форми на живот, били те космати или плешиви. Техните когнитивни способности вероятно няма да бъдат подкрепени от гъбестата маса клетки, която наричаме мозък. Вероятно те ще са отвъд пределите на биологичния разум и вероятно отвъд пределите на самата биология”, обяснява астрономът.

Шостак вярва, че извънземните няма да бъдат „живи”. Проблемът е, че изминаването на огромните разстояния от една звездна система до друга може да отнеме цели поколения. Едва ли такова дълго пътуване „ще се понрави на биологичните пътници, които ще умират много преди да стигнат до местоназначението си”. Но машините могат да се справят.

Коментари по темата: „Първият контакт с извънземни щял да е с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А ти откъде знаеш, като се пази в тайна ?

  2. Diabolo

    Отдавна имаме контакт с тях, само дето се пази в тайна..

  3. Anonymous

    Бог е Изкуствен Интелект и всяка секунда имаш контакт с него чрез материята.

  4. Anonymous

    Изследванията :

    хората от съвсем различни култури и епохи систематично избират синьо и 7, при случаен избор.

    Които е направил човешкия мозък е оставил слабост за да го хаква.
    мозък.rand() = [синьо,7]

  5. Anonymous

    Които направил човешки мозък е летял из вселената !

    2 итaлиaнcĸи изcлeдoвaтeли ca oтĸpили, чe cтpyĸтypитe нa нeвpoннитe мpeжи в чoвeшĸия мoзъĸ yдивитeлнo мнoгo нaпoдoбявaт cтpyĸтypитe нa Bceлeнaтa.

    Acтpoфизиĸът oт Унивepcитeтa в Бoлoня Фpaнĸo Baцa и нeвpoxиpypгът oт Унивepcитeтa във Bepoнa Aлбepтo Фeлeти oпиcвaт изнeнaдвaщи пpилиĸи мeждy ĸocмичecĸaтa мpeжa oт гaлaĸтиĸи и cлoжнaтa мpeжa oт нeвpoни в чoвeшĸия мoзъĸ, излoжeни в нoвa cтaтия, пyблиĸyвaнa в cпиcaниeтo Frоntіеrѕ іn Рhуѕісѕ.

    Bъпpeĸи чe мeждy двeтe
    чoвeшĸия мoзъĸ и Bceлeнaтa
    имa oгpoмнa paзлиĸa в мaщaб, чoвeшĸият мoзъĸ и cъcтaвът нa ĸocмичecĸaтa мpeжa пoĸaзвaт cxoдни нивa нa cлoжнocт и caмoopгaнизaция cпopeд изcлeдoвaтeлитe.

    Moзъĸът cъдъpжa пpиблизитeлнo 69 милиapдa нeвpoни, дoĸaтo cпopeд нaблюдeниятa Bceлeнaтa e cъcтaвeнa oт нaй-мaлĸo 100 милиapдa гaлaĸтиĸи, cвъpзaни ĸaтo мpeжa.

    B дeйcтвитeлнocт, интepecнoтo e, чe гaлaĸтиĸитe и нeвpoнитe пpeдcтaвлявaт caмo oĸoлo 30% oт oбщaтa мaca cъoтвeтнo нa Bceлeнaтa и мoзъĸa.

    И гaлaĸтиĸитe, и нeвpoннитe мpeжи, ce пoдpeждaт ĸaтo мъниcтa във фopмaтa нa дълги cтpyни или нишĸи.

    B cлyчaя нa гaлaĸтиĸaтa ни ocтaнaлитe 70% oт мacaтa ce зaпълвaт oт нeизвecтнaтa тъмнa мaтepия.

    Eĸвивaлeнтът нa тeзи 70% в чoвeшĸия мoзъĸ, ĸaĸтo дoбpe знaeм, e тeчнocт. „Изчиcлиxмe cпeĸтpaлнaтa плътнocт нa двeтe cиcтeми“, ĸaзвa Baзa в oбoбщeниe пo пoвoд нayчнaтa paбoтa, визиpaйĸи ĸocмичecĸитe cиcтeми и нeвpoннитe мpeжи.

    „Texниĸaтa зa измepвaнe нa cпeĸтpaлнaтa плътнocт ce изпoлзвa чecтo в ĸocмoлoгиятa зa изcлeдвaнe нa пpocтpaнcтвeнoтo paзпpeдeлeниe нa гaлaĸтиĸитe.“

    „Haшият aнaлиз пoĸaзвa, чe paзпpeдeлeниeтo нa ĸoлeбaниятa в нeвpoннитe мpeжи нa мaлĸия мoзъĸ в cĸaлa oт 1 миĸpoмeтъp дo 0,1 милимeтpa cлeдвa cъщaтa пpoгpecия нa paзпpeдeлeниe нa мaтepиятa в ĸocмичecĸaтa мpeжa“, дoбaвя тoй. „Ho, paзбиpa ce, нa пo-гoлям мaщaб, гoвopим зa paзcтoяния oт пopядъĸa нa oт 5 милиoнa дo 500 милиoнa cвeтлинни гoдини.“

    Учeнитe :

    гpyпиpaнeтo и бpoя нa вpъзĸитe, ĸoитo oбeдинявaт мpeжитe нa чoвeшĸия мoзъĸ и Bceлeнaтa, cъщo имaт изĸлючитeлнo пoдoбнa cтpyĸтypa.

    „B oщe eдин пoĸaзaтeл oтĸpивaxмe нeoчaĸвaни нивa нa пoдoбиe.

    Bepoятнo вpъзĸaтa мeждy двeтe cиcтeми ce paзвивa cлeдвaйĸи cxoдни физичecĸи пpинципи, въпpeĸи пopaзитeлнaтa и oчeвиднa paзлиĸa мeждy физичecĸитe cили, peгyлиpaщи гaлaĸтиĸитe и нeвpoнитe.“

  6. Anonymous

    Кордел Хъл, че извънземни артефакти са били в нашите ръце през 1939 г.“.

    В началото на декември 1999 г. Центърът за изследвания на НЛО получи писмо от дъщерята на преподобния Търнър Хамилтън Холт:

    “Днес искам да споделя някои знания, които по молба са били пазени в тайна от нашето семейство от времето на Втората световна война. Това се отнася до нещо, което баща ми показа от братовчед му Кордел Хъл, държавен секретар при Франклин Рузвелт.

    „Снип, баща ми, който беше млад, блестящ и здрав, ни разказа тази история, защото не искаше информацията да бъде загубена.

    Един ден, когато баща ми беше в DC ,. Кордел го закле в тайна и го заведе в подземие в сградата на Капитолия в САЩ и му показа невероятна гледка:

    (1) 4 големи стъклени буркана, съдържащи 4 същества, неизвестни на баща ми или на Кордел [и],

    (2) Разбити кръгли кораби от някакъв вид наблизо.

    „Баща ми искаше сестра ми и аз да оповестим тази информация дълго след като двамата с Кордел умряха, защото той смяташе, че това е много важна информация.

    Проучихме вашата група {MUFON} и смятаме, че това е най-надеждната група в страната. Надяваме се, че ще проучите и търсите тази информация.

    Бурканите със същества във формалдехид и кораба са някъде! “Кордел каза, че се страхуват, че ще изпаднат в паника, ако обществеността разбере за това.”

    С уважение, Lucile Andrew, Ashland, Ohio.

    Кордел Хъл беше един от най-великите държавници на 20-ти век без абсолютно никаква очевидна причина да разкаже тази история, освен ако не беше вярна, особено по времето, когато историите за летящи чинии и техните извънземни шофьори все още не бяха станали част от нашата култура.

    Изобразяване на извънземниХъл е избран за американски сенатор 1931-1937 г. за председател на Демократичния национален комитет и става държавен секретар при президента Франклин Д. Рузвелт през март 1933 г., най-дългата в американската история до 1944 г., когато подава оставка заради лошо здраве.

    Предлагат му и вицепрезидентство и през 1945 г. Кордел Хъл печели Нобелова награда за мир през 1945 г.

    Преподобни Холт и Хъл са родени в окръг Пикет и са братовчеди и приятели. Холт придобива докторска степен по теология от Богословската семинария в Ашланд и е служител в християнската църква Шенандоа в Гринуич, Охайо.

    Той беше лидер на общността и написа книга, озаглавена „Убежденията на живота“. Той се жени за Вина Мей Кларк и имат три дъщери. Две от дъщерите твърдят, че баща им е казал за съществата. Оригиналното писмо на Lucile по същество разказва историята, тъй като баща ѝ я разказва, когато е била тийнейджър.

    За съжаление, Люсил каза, че е твърде млада, за да обърне много внимание на това, което баща й е казал, но на Ален, майката на Елоиз, съавторът на тази история е казана същата история като сестра й.

    И двете сестри ни увериха, че запомнят историите независимо. Преподобният Холт описа субектите в стъклените буркани като „същества, термин, общ за неговото време …“ Никога не ги е наричал „извънземни“ или „извънземни“. Той никога не каза откъде идват.

    Лусил заяви, че опитът му се е случил в „края на 30-те години“, вероятно 1939 г. Материалът, който е бил наблизо по-малко от 4 фута същества, е описан като „сребърен металик“.

    Тя също си спомня, че той се позовава на материала като на “превозно средство”, което изглежда е било разглобено и е “на парчета”.

    Той каза, че цветът на този материал не е цвят, който е виждал преди, но поради липсата на по-добра дума използва “сребро”.

  7. 1896

    Повече от 60 г преди отвличане на извънземни да станаха масови, двама души бяха почти отвлечени в Лоди, Калифорния.

    Полковник Х. Г. Шоу, заедно с приятеля си Камил Спунер, има близка среща с извънземни , пътуващи с НЛО през 1896 г.

    Шоу отговаряше за организирането на изложба, която да бъде показана на панаир във Фресно.

    Шоу и приятел пътували с кон и карета на път за Стоктън, когато конят им замръзнал от уплаха.

    За шок на двамата мъже те видяха причината за действията на коня; до пътя стояха 3 високи извънземно изглеждащи същества с малки нежни ръце в края на верените си ръце.

    Те нямаха косми по главите си, но все пак меко, леко размиване по телата им. Големите очи правят малките им уста и уши да изглеждат още по-малки.

    По-късно двамата очевидци ще кажат на властите, че съществата имат „странен“ тип красота за тях.

    Всички същества носеха със себе си някаква торба с маркуч, който често забиваха в устата си, очевидно за да си поемат дъх.

    Въпреки че все още оставаше малко през деня, съществата също носеха със себе си яйцевидни лампи, които светеха. Това сияние по-късно ще осветява чакащ космически кораб.

    Докато мъжете наблюдаваха извънземните, съществата общуваха помежду си с тип скандиране, тъй като Шоу и Спунър не чуха английски думи. Мъжете щяха да кажат на властите, че извънземните са направили опит да ги отвлекат, но че голямата разлика в масата между човешкото и извънземното тяло осуетява усилията.

    Скоро трите извънземни същества се придвижиха към близкия мост. Използвайки другите си светски лампи, извънземните осветяват моста, показвайки близък плавателен съд. НЛО беше с форма на пура и тихо се носеше над водата.

    Изглеждаше, че съществата са почти по-леки от въздуха, докато се придвижват към своя занаят. Изглеждаше, че извънземните почти ще напуснат земята, докато вървят по земята.

    Съществата са влезли във висящата пура НЛО също по най-нетрадиционен начин. Те изскочиха от земята и над техния кораб, а след това се спуснаха в плавателния съд през невидим вход. Скоро обектът отлетя.

    По-късно Шоу казал на следователите, че според него плавателният съд е дошъл от Марс, обща теория за времето. Този необичаен случай се случи на 25 ноември и беше докладван от Джени Рандълс в „Извънземни контакти и отвличания“.

    източник и препратки:

    Джени Рандълс, в „Извънземни контакти и отвличания“.

  8. о

    Първият контакт отдавна е направен. И какви дълги пътувания, след като очевидно са изобретили начин за пътуване между звездите с много над скоростта на светлината – уорп драйвове.

Коментар