Acronis насочва още инвестиции към Израел

Новият израелски център ще се превърне в едно от ключовите места в международната мрежа от изследователски центрове на Acronis, заяви Сергей Белоусов (втори отдясно)
(снимка: Acronis)

Доставчикът на решения за киберзащита Acronis откри нов офис в Херцлия, Израел и обяви планове да инвестира около 80 милиона долара в страната през следващите пет години.

Офисът ще бъде фокусиран върху провеждане на изследвания и разработки в областта на киберсигурността, като ще осигури възможности за развитие на партньорите на Acronis в региона, маркетингова, техническа и образователна поддръжка, както и привличане на нови облачни партньори. Ще бъде разширена и глобалната мрежа на компанията от оперативни центрове за киберзащита (CPOCs).

Наскоро Acronis получи финансиране на стойност около 250 милиона долара, което повиши оценката на компанията до над 2,5 милиарда долара. Част от него ще бъде насочено към офиса в Херцлия за набиране на персонал и подкрепа на регионалните партньори.

Acronis планира да наеме повече от 100 висококвалифицирани инженери, учени и специалисти по киберсигурност за новата локация. Друг фокус на инвестициите пада върху увеличаването на броя на облачните дистрибутори и доставчици на услуги в региона, където компанията присъства от 2008 г.

В края на 2020 г. Acronis придоби израелската фирма за киберсигурност CyberLynx Security, а през април т.г. отвори нов център за данни в страната.

Новият израелски офис в Херцлия ще се превърне в едно от ключовите места в международната мрежа от изследователски центрове на Acronis, заедно с локациите в Швейцария, Сингапур, България и Северна Америка, заяви Сергей Белоусов, главен изпълнителен директор и основател на компанията.

Коментар