Загорка намалява емисиите със соларен парк в Стара Загора

Соларният парк на Загорка е първият по рода си сред пивоварните в България
(снимка: Загорка)

Загорка инсталира соларен парк в пивоварната в град Стара Загора. Първите фотоволтаични панели на новата инсталация са вече монтирани, а пивоварната ще може да захранва част от производството си със зелената енергия от тях съвсем скоро.

Решението за соларен парк се вписва в глобална стратегия на Heineken (част от която е Загорка) и е поредна стъпка в борбата за намаляване на въглеродните емисии на компанията в рамките на стратегия за устойчиво развитие.

Соларният парк е първият по рода си сред пивоварните в България и ще даде възможност за набавяне на енергия, изцяло от слънцето чрез фотоволтаични модули. По този начин Загорка получава по-голяма самостоятелност по отношение на употребата на енергия.

Очакваните прогнози са консумацията да намалее драстично на годишна база, спрямо тази до момента, което ще доведе до по-ниски нива на използваното електричество и ограничаване на въглеродните емисии.

През 2020 г. емисиите на Загорка бяха намалени със 70% в резултат от използването на 100% зелени хладилни витрини на пазара, а при при логистичните процеси на компанията намалението е с 24%.

Стратегията на Загорка предвижда използване на изцяло възобновяеми източници на енергия в процеса на производство до 2030 г.

Коментари по темата: „Загорка намалява емисиите със соларен парк в Стара Загора”

добавете коментар...

  1. :o)

    Усещам европроектче, по което да се глътнат някакви милиони и някой друг да плати за тая инсталация…иначе да ги извадят от джоба си? Ааабсурд!

  2. к

    Боли ги за емисиите, просто си съкращават разходите за електричество както много други предприятия.

Коментар