Google спретна офис от швейцарска пивоварна

Никой не иска тясна работна среда, без място за изява на индивидуалността

Никой не иска тясна работна среда, без място за изява на индивидуалността

Швейцарска пивоварна е преобразувана в сграден комплекс със смесено предназначение, в който има офис, жилищни и търговски площи, както и спа-хотел. По-голяма част от комплекса заемат офиси на интернет гиганта Google, съобщи GreenTech.bg.

Кой не иска билярдна маса, люлеещи се столове, много зеленина, та дори и пързалка в офиса си? Точно това са пожелали хората от отдела EMEA Engineering на Google в Цюрих в проучване преди местна пивоварна с площ от 12 000 кв. км. да бъде превърната в офис.

Офисът на Google в Цюрих насърчава сериозно творчеството и иновациите

Офисът на Google в Цюрих насърчава сериозно творчеството и иновациите чрез… релакс

800 членове от развойния екип решили, че са готови да жертват личното си офис-пространство за сметка на по-голямо, по-цветно съвместно пространство – и резултатът е „една потресаваща смесица от фънки джунджурии и тематични стаи”, които се радват на много дневна светлина.

И макар да сме склонни да си мислим, че така наречените „зууглъри” (служителите на Google) се веселят по цял ден, заобиколени от толкова много потенциални фактори за отвличане на вниманието, се оказва, че адаптивният проект за повторна употреба на пространството всъщност насърчава сериозно творчеството и иновациите.

Кой не иска билярдна маса, люлеещи се столове, много зеленина, та дори и пързалка в офиса си

Билярдна маса, люлеещи се столове, много зеленина, та дори и пързалка има в офиса на Google

Никой не иска тясна работна среда, без място за изява на индивидуалността. Затова Google „връчва юздите” на екип от архитектурно-дизайнерското студио Camenzind Evolution, който трябвало да направи оригинално офис-пространство за „зууглърите”.

Дизайнерите избрали малки и уютни кътчета за офис площи, както и отворени планове за по-големите пространства, определени за зони за сътрудничество. С помощта на стъкло определили вътрешните граници, позволявайки на дневната светлина да „пулсира” в цялата тази оживена среда. Накрая те се постарали да озеленят всичко това, за да създадат уют и свежест.

Коментар