Уебсайт предлага да изхарчим парите на Илон Мъск

Популярността на Илон Мъск ражда странни идеи в интернет пространството
(снимка: CC0 Public Domain)

Италианският разработчик Нино Тривели е създал уебсайт, в който потребителят се чувства така, сякаш разполага с цялото богатство на Илон Мъск. Предизвикателството е как да похарчи толкова много пари.

Ако Илон Мъск, който управлява компании като Tesla и SpaceX, осребри всичките си акции и активи днес, в банковата му сметка щеше да има около 164 млрд. долара, изчислява авторът на сайта. За какво бихте похарчили тези пари?

Сайтът Spend Elon Musk’s Fortune е направен под формата на онлайн магазин, от който можете да си „купите” различни стоки. Сред тях са конзоли, смартфони, абонаменти за различни услуги, автомобили и дори частен остров.

Разбира се, никой в действителност не продава продукти от този „онлайн магазин”. Сайтът просто дава представа колко пари има Илон Мъск, а в крайна сметка абстрактните числа не могат да се обменят за реални продукти и услуги.

Само с 3% от състоянието на Мъск можете да си купите, например, жилищен блок с 35 апартамента и да дадете на всеки жител в него смартфон, ТВ декодер, 88-инчов телевизор, да му осигурите доживотно захранване и абонаменти за Spotify и Netflix, кола.

Ако сте по-щедри, можете също така да купите на всеки обитател на жилищния блок частен самолет и яхта

Коментари по темата: „Уебсайт предлага да изхарчим парите на Илон Мъск”

добавете коментар...

  1. асдадасд

    саддасд

Коментар