HeleCloud обяви нов главен технически директор

Ще продължим да привличаме най-добрите AWS консултанти, заяви Уолтър Хек
(снимка: HeleCloud)

Българската компания HeleCloud назначи Уолтър Хек на позицията главен технически директор. Той ще отговаря за развитието и  разширяването на портфолиото от клиенти на фирмата, която е технологичен консултант в платформата Amazon Web Services (AWS) и оперира с офиси в Лондон, Хага и София.

Хек се присъединява към мениджърския екип на HeleCloud през 2021 г., след като през 2020 г. компанията отчете 70% ръст в приходите и разшири екипа с нови 30 свободни позиции за консултанти и инженери.

Миналата година HeleCloud придоби компанията за разработка на софтуер DataStork. Като главен технически директор, Уолтър Хек ще отговаря за интегрирането на тези възможности в професионалните услуги на HeleCloud.

Уолтър Хек е опитен професионалист в областта на облачните услуги. Преди да заеме позицията на главен технически директор, той ръководи офиса на компанията в Нидерландия, а преди да стане част от екипа на HeleCloud е бил изпълнителен директор на OlinData – компания, която българският AWS консултант също придоби.

„AWS и виртуалният облачен пазар се движат скорострелно, като това ни поставя пред две основни предизвикателства: придобиването на таланти и нуждата от впечатляващи технологични иновации. За да отговорим на тях, ние трябва да разширим техническите си възможности и да продължим да привличаме най-добрите AWS консултанти”, коментира назначението си Уолтър Хек.

HeleCloud подпомага средни и големи организации в реализацията на облачните им стратегии чрез методологията Cloud Roadmap. Екипът на фирмата се състои от консултанти и инженери, специализирани в сферите на информационната сигурност и международните регулации, Big Data, информационния анализ, изкуствения интелект и интернет на нещата.

Коментар