Безплатен софтуер помага на електропроектантите

Проектантите на електрически инсталации са улеснени от софтуер на Schneider Electric
(снимка: Schneider Electric)

Безплатен софтуер на компанията за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric улеснява електропроектантите при изчертаване и оразмеряване на електрически уредби – НН и СрН както по отделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

Новото решение EcoStruxure Power Design позволява дефиниране на различни режими на захранване, резервиране на товарите с дизел генератор и UPS. Софтуерът предлага изчисления в реално време, актуална база данни и автоматични актуализации, спестява време и улеснява работата на електропроектанта, казват от компанията.

Потребителите на софтуера могат да експортират еднолинейните схеми в dwg формат и изчислителната част в pdf и word.

Освен че предоставя EcoStruxure Power Design безплатно, Schneider Electric осигурява и безплатно обучение за специалистите. Откакто е наличен (вече близо 9 месеца), софтуерът е свален почти 1300 пъти само в страните от Югоизточна Европа.

От компанията са предоставили обучение на над 200 проектанти в региона, от тях 130 в България, а останалите в Албания, Македония и Косово. Мениджмънтът на компанията за четирите балкански държави е със седалище в София.

EcoStruxure Power Design се базира на собствената IoT платформа на Schneider Electric – EcoStruxure, с която работят умните фабрики на компанията в България и по света. Тя позволява свързване на устройства в различни архитектури, според мащаба на всеки обект, управление и събиране на данни, както и работа с инструменти за превантивна и предиктивна поддръжка.

Даунлоуд: EcoStruxure Power Design 

Коментар