Salesforce завърши покупката на Slack за $27,7 милиарда

Заедно със Slack ще оформим бъдещето на корпоративния софтуер, заяви Марк Бениоф
(снимка: Salseforce)

Американската компания за облачен софтуер Salesforce приключи придобиването на Slack Technologies, разработчик на едноименния корпоративен месинджър. Стойността на сделката възлиза на 27,7 милиарда долара.

В резултат на сделката, приложението за съобщения Slack ще бъде добавено към портфолиото от корпоративен софтуер на Salesforce, без незабавна промяна на функционалността, марката или лидерството.

„Заедно ще оформим бъдещето на корпоративния софтуер, като създадем „дигитална централа”, която дава възможност на всяка организация да стимулира успеха на клиентите и служителите от всяко място”, коментира приключването на сделката изпълнителният директор на Salesforce Марк Бениоф.

Slack се възприема като конкурент дори от технологични гиганти като Microsoft, която съоснователят и главен изпълнителен директор Стюарт Бътърфийлд обвини миналата година в интервю за The Verge, че има „нездравословно” желание да унищожи приложението.

„В различна вселена, където Slack ще бъде невероятно успешен през следващите две години и 98% от работещите в сферата на знанията ще използват Slack, това има значение за Microsoft, защото относителното значение на имейлите намаля значително”, каза още Бътърфийлд.

Сега Slack ще може да се конкурира с Microsoft при равни условия. Сделката неутрализира единственото предимство на Microsoft – възможността да разпространява глобално своите решения, коментира изпълнителният директор на Box Аарон Леви.

С придобиване на Slack, Salesforce ще се опита да доминира в решенията за отдалечена работа. На 17 август Стюърт Бътърфийлд и Брет Тейлър, оперативен директор на Salseforce, планират да „разкрият повече за това как двете компании изграждат мощна платформа за дигитални технологии и работа отвсякъде”.

Коментари по темата: „Salesforce завърши покупката на Slack за $27,7 милиарда”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Slack Technologies

    gross profit 12m ending April 30, 2021 was $839M

    year-over-year +41.47%

    annual gross profit for 2021 was $781M, +46.45% increase from 2020.

    annual gross profit 2020 was $533M, +52.68% increase from 2019.

Коментар