Илон Мъск упрекна Apple, че събира глобален данък интернет

Илон Мъск не спестява критиките си към ИТ гиганти от ранга на Apple и Amazon
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск отново провокира дискусии в медийното пространство, като нападна Apple и по-специално бизнес модела на магазина за мобилни приложения App Store.

Комисионните, които App Store взима [от продажбите на приложения за iPhone], са де факто глобален данък интернет, написа Мъск в Twitter, намесвайки се по този начин в спора между Apple и разработчика на игри Epic Games.

С подобно изявление шефът на Tesla заема страната на Epic Games, отстоявайки позицията, че Apple трябва да се откаже или значително да намали комисионните за разработчиците.

Това едва ли ще промени нещо в спора между Apple и Epic Games, тъй като конфронтацията между двете фирми вече даде известен резултат – Apple промени леко условията в App Store.

Няколко други комmании също намалиха комисионните в своите магазини за приложения, а Microsoft напълно се отказа от тази практика за новия Microsoft Store в Windows 11.

Коментари по темата: „Илон Мъск упрекна Apple, че събира глобален данък интернет”

добавете коментар...

  1. >

    Относно статията мога само едно да кажа – присмял се хърбел на щърбел.

    А, г-н “свой” да ходи да пие една студена вода и да се успокои малко. Apple са от компаниите с най-малко кражби за цялата индустрия. Царете на кражбите са Microsoft.

  2. Свой

    Ми прав си е човека и фирмата Epic. Какви са тези гаври Apple да прибира ако помня правилно 30% от парите за приложението или играта. Тези от Apple са толкова нагли, че не е истина. Не знам за какви се мислят особено като са печално известни, че в продуктите си имат купища крадена технология и софтуер.

Коментар