Hypoport разширява екипа си в София

Наскоро технологичната компания Hypoport Sofia построи нов офис близо до мол Парадайз
(снимка: Hypoport Sofia)

Hypoport Sofia, част от Hypoport Group – мрежа от технологични компании, които развиват дейност в кредитния и застрахователния сектор, както и в сферата на недвижимите имоти, се разраства и привлича нови хора.

София е сред международните локации за германската корпорация, която е част от SDAX (индекс за малки и средни компании) на борсата във Франкфурт. Наскоро компанията построи нов офис близо до мол Парадайз, за да посрещне разрастването на екипа си.

Организациите в групата на Hypoport ускорят процеса на дигитализация като разработват иновативни B2B решения за кредитния и застрахователния сектор, както и за сферата на недвижимите имоти. Hypoport e сред лидерите на пазара във финтех индустрията в Германия – компанията си сътрудничи с над 800 банки.

В мрежата на Hypoport влизат повече от 30 компании с над 2 200 служители в Европа. В България екипът наброява 55 души-разработчици. Софийският офис прилага Agile практики и обезпечава сигурността на германска корпорация.

„Наричаме подхода си „remote development done right” – установяване на висок стандарт за софтуерна разработка, независимо къде се намират членовете на екипа и откога са с нас”, поясни Дани Ханке, управляващ директор на Hypoport Sofia.

Той подчерта персоналният подход и личното отношение като важен акцент в работата на компанията. „И тук не става въпрос само за 30-те дни платен годишен отпуск, дните за обучение, личния асистент, на когото всеки може да разчита, или други подробности от нашия социален пакет. Отнасяме се към екипа като към семейство”, разказва Ханке.

Според проучване, близо 85% от служителите потвърждават, че компанията е покрила очакванията им, докато за близо 25% дори ги е надминала. Служителите на Hypoport Sofia имат годишни бонуси и допълнителни финансови стимули след натрупването на определени години стаж в рамките на групата.

„Вярваме, че щастливите служители са ключът към създаване на висококачествени продукти, които потребителите да заобичат. През годините успяхме да създадем култура на взаимопомощ и споделяне на знания и умения – всеки винаги е готов да помогне”, сподели Янис Шефер, управляващ директор, Hypoport Sofia, който е започнал в компанията като работещ студент преди 6 години.

„Благодарение на менторската ни програма новите колеги навлизат в работата бързо и лесно. Посещаваме конференции, предлагаме обучения и онлайн курсове, а всеки е свободен да отдели 10% от работното си време за самоусъвършенстване”, допълни той.

Под шапката на Hypoport Sofia в момента работят екипите на дъщерните дружества на Hypoport – FIO Systems и fundingport. Друга компания – Maklaro, се очаква да се присъедини скоро.

Коментар