Актриса излита в космоса на 5 октомври

За първи път хора с творчески професии ще летят до Международната космическа станция
(снимка: Роскосмос / НАСА / МКС)

Държавната корпорация Роскосмос определи времето за изстрелване на пилотирания космически кораб „Союз МС-19” по програмата на Международната космическа станция (МКС). На борда ще летят филмови знаменитости.

Следващата експедиция ще излезе в орбита през есента на тази година, съобщи РИА Новости. За първи път основният и резервният екип включват хора с творчески професии – представители на снимачния екип на игралния филм „Предизвикателство”.

По-специално, основният екип включва актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко, докато в състава на резервния екип влизат актрисата Алена Мордовина и оператора Алексей Дудин. Те ще бъдат придружени от професионалните космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев.

Изстрелването на космическия кораб „Союз МС-19” е насрочено за 5 октомври в 11:55 часа московско време от космодрома Байконур с помощта на ракета-носител „Союз-2.1а”.

В съответствие с графика, на 17 октомври Юлия Пересилд и Клим Шипенко ще се върнат на Земята с кораба „Союз МС-18” заедно с космонавта Олег Новицки.

Коментар