Microsoft оспорва договор на Amazon за $10 млрд.

Търг за облачни услуги на NSA предизвика остра реакция от страна на Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

Колко позната история – едно правителство сключва многомилиарден договор с даден технологичен гигант, а друг идва и обжалва сделката. По този начин космическата компания на Джеф Безос Blue Origin оспори договора на НАСА с компанията на Илън Мъск – SpaceX, а ето, че сега схватката е между Amazon и Microsoft.

ИТ гигантът от Редмънд е подал жалба, след като щатската Национална агенция за сигурност възложи договор на стойност 10 млрд. долара на Amazon Web Services, съобщи Engadget. Проектът с кодово име WildAndStormy, подробностите за който са оскъдни, очевидно включва предоставяне на облачни изчислителни технологии на службата.

В жалбата си Microsoft твърди, че продуктът на AWS не е бил правилно оценен. Създателят на Windows смята, че при сравнение „рамо до рамо” между предложенията на двете фирми нейната оферта е по-добра и че процесът на избор не е бил справедлив.

Сега службата има срок до 29 октомври, за да отговори на жалбата на Microsoft. Според пазарните наблюдатели, това няма да е краят на войната между двете фирми в света на облачните технологии.

Коментари по темата: „Microsoft оспорва договор на Amazon за $10 млрд.”

добавете коментар...

  1. Дам

    Е, Амазон прецака подобен договор на Майкрософт с Пентагона. Сега е техен ред да ги цакат…

Коментар