iPhone X оцеля при падане от височина 3,5 км

iPhone X се прослави още повече, след като оцеля при падане от самолет
(снимка: CC0 Public Domain)

Невероятна история за iPhone X разказва един от потребителите на форума Diamond Aviators. Неговият смартфон пада от огромна височина и не само остава работещ, но изобщо не е пострадал.

На 8 август потребител с псевдоним dmloftus лети със самолет Diamond DA40 от Колорадо Спрингс до Атланта. В един момент той иска да снима облак и отваря специален малък прозорец. Знае отлично, че при висока скорост въздушните течения могат да изсмучат смартфона през прозореца и затова го държи на разстояние.

Точно тогава обаче самолетът изпада в лека турбуленция, в резултат на което смартфонът е засмукан в прозореца. Самолетът се движел на височина около 3,5 км със скорост около 280 км/ч.

Собственикът мислено се сбогува с iPhone X, но на следващия ден чрез стар iPhone 6s установява, че миналата вечер неговият X модел все още е подавал сигнали. Затова решава да отиде на място и да се опита да намери телефона си.

Оказа се, че устройството е паднало в поле, където растат соеви зърна. Храстите са високи до кръста, което затруднява намирането на телефона. iPhone X вече е бил разреден, така че не дава никакви сигнали.

След повече от час търсене dmloftus намира смартфона си – цял и непокътнат. Вероятно калъфът, поставен на устройството, е частично отговорен за оцеляването. По-късно се оказва, че смартфонът е напълно функционален.

Може да се предположи, че храстите са притъпили по-голяма част от скоростта на смартфона, а останалото са свършили калъфът и това, че iPhone X е паднал на земята, а не на бетон или асфалт. Във всеки случай, предвид височината, историята звучи просто невероятно.

Коментари по темата: „iPhone X оцеля при падане от височина 3,5 км”

добавете коментар...

  1. Маринов

    Да, така и аз си помислих!!!
    – Как се стрижат овце?
    – Като се пусне на пазара нов IPhone!

  2. Минувач

    Не барачката. Купуваме iPhone 13.

  3. VERY СЪС-ПИШ-ЪС!!!

    Хубаво, приятно и леконравно поднесена ни рекламка /неплатена публикация/ на една стара 5-годишна пластмасова черупка за има-нема седемстотин лева /предполагам – там някъде!/. С две думи, И СЕГА, кво праим – втурваме се сите ние да си купуваме тази Ай-Фонска малко поостаряла барачка за домашно ползване ли?!?

Коментар