Microsoft пусна първите ISO файлове за Windows 11

Почти напълно функционална версия на Windows 11 е достъпна за сваляне
(снимка: Microsoft)

Първите ISO изображения за инсталиране на Windows 11 вече са публикувани на уебсайта на Microsoft. Потребителите могат да ги изтеглят безплатно и да тестват новата операционна система.

ISO файловете са достъпни в секцията Windows Insider Preview Downloads за членовете на програмата Windows Insider. Те включват компилацията Windows 11 Insider Preview Build 22000.132, който се инсталира на чисто, от нулата, съобщи Gizchina.

Потребителите могат да инсталират Windows 11 и на виртуална машина. Досега, за да тестват новата ОС, потребителите трябваше да инсталират последна версия на Windows 10 и да надградят до Windows 11.

Windows 11 Insider Preview Build 22000.132 е почти напълно функционална версия на операционната система. Тя все още обаче не поддържа приложения за Android и Amazon AppStore.

Пускането на ISO образи на новата ОС бележи крайъгълен камък в разработката на Windows 11. Microsoft планира да пусне операционната система за всички потребители преди края на тази година.

Все още обаче остават редица въпроси, основният от които е дали обещаната поддръжка за приложения за Android ще бъде добавена преди пускането на Windows 11.

Коментар