Посветиха TikTok страница на рязането на сирене

Сиренето на пити и рязането им се е превърнало в своеобразна религия
(снимка: CC0 Public Domain)

В младежката социална платформа TikTok има място, където се споделят безброй видеа с разрязване на едри пити Пармиджано, Сен Андре, Гауда и всякакви други видове сирена. Някои то тях, изглежда, са много твърди и се секат подобно на пън от дърво – със сатър и чук.

„Има страница в TikTok, посветена единствено на нарязването на пити сирене, и аз съм омагьосана” – така пише в своя профил в социалните мрежи жена на име Джена Аматули.

Личи си, че любителите на специалните сирена са много, защото всяко видео е гледано по няколко хиляди пъти. „Няма такава пита сирене на света, която да е толкова голяма, че да не мога да я изям цялата наведнъж”, пише един от очарованите почитатели на сирената и страницата в TikTok.

Страницата има толкова много последователи, коментари и харесвания, че изглежда сиренето на пити и рязането им се е превърнало в своеобразна религия.

В YouTube също има зашеметяващо количество видеоклипове с разрязване на сирене, от които абсолютният фаворит е 15-минутна инструкция как да разцепим пита Пармиджано – с над 17 милиона гледания.

Коментар