Когато умна прахосмукачка срещне мързеливо куче…

Роботите Roomba трябва да преодоляват всевъзможни препятствия по време на почистване
(снимка: iRobot)

Роботизирана прахосмукачка отбеляза на картата си отпечатъка на „инатливо куче”, което не се маха, докато тя чисти помещението. Случаят веднага стана много популярен в социалните мрежи.

Извънредно мързелив млад лабрадор се оказа „заснет” от робота. Roomba очертала тялото на спящото куче на пода в своята карта на почистването, защото изкуственият разум на машината преценил, че това е „неподвижен обект”, който следва да се заобикаля.

Роботите-прахосмукачки са чудесни устройства, които могат да бъдат ценен помощник в домакинството. Но техните способности за почистване са ограничени заради неподвижни предмети като мебели, отбелязва Mirror. Или като… особено мързеливи домашни любимци.

Споделяйки снимка на „картата на пода”, подадена от Roomba след почистване на къщата, братът на собственичката на прахосмукачката написа в Twitter: „Леле майко, Roomba-та на сестра ми рисува кучето на картата на пода, защото то не ще и не ще да се помръдне!”

Отпечатъка на кучето, който Roomba нарисува в своята карта на почистване
(снимка: @ccarman602 /Twitter)

Публикацията бързо се разпространи из интернет, а хората бяха изумени от категоричността на кучето да остане перфектно неподвижно през цялото време: дори отделните му лапи са „картирани” от робота.

Самата жена няма Twitter, но нейният брат и дъщеря му продължиха да разказват в интернет за мързеливия лабрадор и неговите взаимоотношения с домашния робот-прахосмукачка.

Племенницата сподели по повод снимката: „Това е Мечо, кучето на сестрата на татко! Той е на 7 месеца и тежи 35 килограма. Майка казва, че Roomba често му прегазва опашката… Но Мечо не се интересува”.

Коментар