Лари Елисън навърши 77, свидетел е на Нетаняху

Лари Елисън има забележителна 44-годишна история като технологичен лидер
(снимка: Oracle)

Преди броени дни, на 17 август, Лари Елисън – основателят на Oracle, един от най-динамичните, забележителни и проницателни бизнесмени в технологичната индустрия – навърши 77 години.

Лари Елисън е „батко” на повечето от топ-шефовете в ИТ индустрията като Джеф Безос (57 г.), Илон Мъск (50 г.), Бил Гейтс (65 г.), Марк Зукърбърг (37 г.) и Лари Пейдж (48 г.).

В своята 44-годишна история като технологичен лидер Елисън има серия забележителни изяви:

  • Лари създава NetSuite, първата SaaS компания, преди 23 години;
  • Финансира Марк Бениоф с неговата Salesforce преди 22 години;
  • Прескача „летвата” на бизнеса с бази данни в Oracle и се гмурва в света на бизнес-приложенията – преди 20 години;
  • През 2009 г. Лари Елисън взема решението Oracle да придобие Sun, чиято основна технология изиграва жизненоважна роля за метаморфозата на Oracle.

Лари Елисън първи заговаря за идеята да се постави функционалност, традиционно приписвана на хардуера, в софтуера – нещо, което той нарича „софтуер и хардуер, проектирани да работят в едно”.

Противно на написаното в някои репортажи, Елисън никога не се шегува с идеята за облачния компютинг. Мнозина смятат за шега някогашното му изказване, че „облакът не е нищо друго, освен водна пара”, но с инвестицията си в NetSuite и Salesforce, а най-вече с с промените в дейността на Oracle през последните години, Елисън доказва, че реално вярва в идеята.

Елисън е и страстен любител на лодките. И в тази област неговото присъствие не остава посредствено. Той замисля и представя нов тип лодка, която никой друг не си е представял: тримаран с най-голямото платно с неподвижно крило, създавано някога. Тя се оказва „разтърсваща” иновация в света на яхтите и предизвиква редица завистливи коментари от видни играчи в бранша.

Любопитно е, че в последните седмици Елисън има близки общения с бившия министър-председател на Израел – Бенямин Нетаняху, понастоящем опозиционен лидер в страната си. Нетаняху и неговото семейство са забелязани на почивка на хавайския остров Ланай, който е почти изцяло притежаван от еврейско-американския милиардер Елисън.

Всъщност технологичният лидер е свидетел по едно от съдебните дела срещу бившия израелски премиер, съобщава The Times of Israel. Твърди се, че именно Лари Елисън е съдействал един от най-добрите адвокати в Израел да се заеме със случая на Нетаняху.

Коментари по темата: „Лари Елисън навърши 77, свидетел е на Нетаняху”

добавете коментар...

  1. :o)

    Случайни хора не се озовават на подобни постове 🙂
    Всички големи пари се въртят и раздават от едни хора…

Коментар